27 Şubat 2013

SALİHA'NIN SOFRASI



    Dün, buradaki arkadaş grubumuzla birlikte Saliha'ya kahvaltıya gittik. Masa düzeni ve lezzetler harikaydı .Saliha'ya burdan tekrar ellerine ve emeklerine sağlık diyorum. ( Rabia, ayrıca seninde ellerine sağlık arkadaşım )  


KAHVALTILIKLAR



YUMURTA SALATASI


YOĞURTLU KÖZ PATLICAN VE BİBER


HALEP DOLMASI


ZEYTİNYAĞLI SEBZE


SEBZELİ BÖREK


SİMİT


AFYON LOKUMU


RABİA'NIN YAPTIĞI 
ZEVK-İ SEFA KURABİYESİ


YEMİŞ TABAĞI


MEYVE


23 Şubat 2013

AYŞE 'NİN SOFRASI


  Bugün , kardeşim Hilal'in arkadaş grubu ile Ayşe 'ye gittik. Ayşe, bizler için birbirinden lezzetli yemekler hazırlamıştı. Burdan tekrar Ayşe'ye ellerine sağlık diyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.


PEYNİRLİ KÖZ KIRMIZI BİBER


TAZE FASULYE KAVURMASI


ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI


BULGUR KÖFTE VE ETLİ ; NOHUT ÇORBASI


SOĞANLI PİLAV, KARNIYARIK ,FIRINDA ETLİ SEBZE


ÇEREZ TABAĞI


GÜL TATLISI


22 Şubat 2013

BALKABAKLI RULO PASTA


   Evinizde yenilmeyen balkabaklarını, pasta yaparak değerlendirebilirsiniz. Ben pandispanya olarak buradaki tarifi yaptım .Pandispanyayı 5-6 kaşık kabağın suyu ile ıslattım. Krema olarak 1 su bardağı sut ile 1 poşet krem santiyi çırptım. İçerisine 3 su bardağı pişirilip püre yapılmış balkabağını ekleyerek karıştırarak, pandispanyanın içine ve dışına sürdüm.


AFİYET OLSUN

18 Şubat 2013

MÙNEVVER ABLANIN GUN SOFRASI


 Cumartesi gunu, eşimin teyzesi Münevver ablada gunumuz vardı. Hoş sohbetli guzel bir gun oldu. Munevver ablanın diğer sofrasına bakmak isterseniz burayı tıklayabilirsiniz.


KAYSERİ YAĞLAMASI


KEREVİZLİ SALATA (oktay ustanın tarifi)


ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMA


ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA


           BALKABAKLI KEK (oktay ustanın tarifi)


KURU BAKLAVA


15 Şubat 2013

MARMELATLI PASTA


     Marmelatlı pastayı,  ablam 15 tatilde Ankara'ya geldiğinde annemlerde yapmıştı. Marmelat olarak buradaki kış marmelatından   kullandık. Siz farklı marmelatlarla da yapabilirsiniz.

MALZEMELER:

4 yumurta
3,5 kahve fincanı şeker
3,5 kahve fincanı un
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı marmelat
15 adet kakaolu pötibör biskuvi
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nescafe
1 corba kaşığı şeker



KREMASI:

1 lt. süt
5 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 poşet krem şanti

YAPILIŞI:

    Yumurta ve şeker bir kaba alınıp çırpılır.İçerisine süt ve sıvıyağ eklenip cırpılır.Un , kabartma tozu ve vanilya da eklenerek karıştırılıp yağlanmış tepsiye koyularak fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen kek ılıması için bekletilir. 1su bardağı süt , nescafe ve şeker karıştırılıp şeker eritilir. Kek, karelere kesilerek üzerine nescafeli süt dokulür. Nescafeli sütle ıslanan keke marmelat sürülür. Kreması için 1 lt. sütün içerisine un , nişasta ve şeker eklenip karıştırılarak pişirilir. Ayrı bir kasede 1 su bardağı süt ile krem şanti karıştırılıp çırpılır ve soğutulmuş kremayla karıştırılarak marmelatın üzerine dökülür. Kremanın üzerine robottan çekilmiş bisküvi serpilerek 5-6 saat dinlendirilerek servis yapılır...

AFİYET OLSUN 

12 Şubat 2013

SEBZELİ TEPSİ KÖFTESİ


   Sebzeli tepsi köftesinin tarifini ablamdan aldım. Sebze yemeyen çocuklarınıza bu şekilde köfte yapıp yedirebilirsiniz..

MALZEMELER:

600 gr. kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuc
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy kereviz
2-3 diş sarımsak
1 adet yumurta
tuz, pulbiber
1 su bardağı kaşar rendesi

YAPILIŞI:

   Kıyma bir kaba alınır. Soğan, kereviz , patates havuç ve sarımsak rendelenip kıymaya eklenir. Yumurta tuz ve pulbiber ilave edilip yoğrulur.Fırın kabı yağlanır ve köfte harcı koyulup, fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir. Kızaran köftenin üzerine kaşar rendesi serpilip, kaşar eriyip kızarınca fırından çıkartılır ve sıcak olarak servis yapılır...



AFİYET OLSUN

9 Şubat 2013

SEVGİ'NİN SOFRASI


   Bugun, arkadaş grubumuzla birlikte Sevgi' ye gittik. Sevgi'nın birbirinden güzel lezzetleri harikaydı. Menude mantı ve baklava yufkasından tepsi böreği de vardı. Sevgi'nin daha önce yayınladığım lezzetlerine buradan bakabilirsiniz..


MEVSİM SALATA


ZEYTINYAĞLI KURU DOLMA


YEŞİL FASULYE KIZARTMASI


KATMER

                                             2 yumurta ( bırının sarısı uzeri için ayrılır)
              1 su bardağı süt (ılık olacak)
1 su bardağı sıvıyağ
1 kucuk paket yaşmaya
1 çay kasığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un
1 paket tereyağ
nişasta

yapılışı:

        Maya ve şeker bir kaba alınır ve sut eklenerek maya eritilir. İçerisine sıvıyağ , yumurta, tuz ve un ilave edilip, kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Hamur ve tereyağ 5 parcaya bölünür. Hamurlar servis tabağı buyukluğunde acılıp, araları yağlanak üst üste koyulur. Hamur merdane yada oklava ile acılabildiği kadar buyuk acılarak, kenarlardan ortaya doğru kesilip kıvrılarak şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 1 saat bekletilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir. 



KURU BAKLAVA


HURMALI TATLI

1 paket tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kasığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
un

iç malzeme:

1 su bardağı hurma 
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı hindistan cevizi

şerbeti:

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

YAPILIŞI:

    Malzemeler karıştırılıp ,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hurmaların çekirdekleri çıkartılıp kuçuk kesilir ve içerisine ceviz , tarcın ve hindistan cevizi eklenip karıştırılır. Hamurdan kuçuk parcalar alınıp, el ile açılarak ortasına hurma koyulur ve yukarı doğru buzuşturulerek hafif açık kalacak şekilde kapatılır. Hamurlar bu şekilde yapılarak tepsiye dizilip , fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir. Şerbeti için su ve şeker bir tencereye alınıp 8-10 dakika kaynatılır. Soğutulmuş tatlıların üzerine sıcak şerbet dökülür. Zevkinize göre üzerine kaymak koyularak servis yapılır...




3 Şubat 2013

KIŞ MARMELATI


   Ablam, blogger konusun da bana çok destek oluyor. Yeni bir tarif alsa, beni mutlaka arar ve tarifi anlatır. Bu marmelat da onlardan birisi :)  Gittiği misafirlikte pastanın içine kullanmışlar. Ablam tadını çok beğenmiş ve tarifini almış. Bende yaptım ve portakal aromalı güzel bir lezzet oldu.

MALZEMELER:

2 adet portakal
2 adet elma
2 adet havuç
1 adet greyfurt suyu
3,5 bardak şeker
yarım limon suyu

YAPILIŞI:

  Portakal yıkanıp, kabukları ile beraber robottan çekilir ve tencereye alınır.Elma ve havuç rendelenip portakala eklenir. Şeker ve greyfurt suyu da ilave edilerek, yarım saat , önce harlı sonra kısık ateşte pişirilir. Limon suyu eklenerek 5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır. Hemen tüketmek istemiyorsanız, kavanozlara sıcak olarak koyup kapağını sıkıca kapatarak , ters şekilde soğuyana kadar bekletilir.



AFİYET OLSUN

1 Şubat 2013

KIRPIK KEK


  Kırpık kek , evde kalan kekleri güzel bir pastaya dönüsturmek icin güzel bir tarif :) kekiniz varsa , kremayi yapıp icerisine dilimlediginiz kek parcalarini koyup karıstırabilirsiniz. Ben iki farklı renkte deneyip resimledim , sız hangi rengi tercih ederseniz yapabilirsiniz.


MALZEMELER:

4 yumurta
4 kahve fincani seker
4 kahve fincani ılık su
1 kahve fincani siviyag
6 kahve fincani un
1 paket kabartma tozu

KREMASI:

1 lt sùt
1 yumurta sarısi
3,5 çorba kasigi un
10 çorba kasıgı seker
3 çorba kasigi kakao
125 gr. tereyag



YAPILISI:

Kek icin ,yumurta ve seker bir kaba alinip cirpilir.Icerisine diger malzemeler eklenip yagli kagit serilmis firin tepsisine koyularak pisirilir.Kremasi icin tereyag hariç, malzemeler tencereye alinip karistirilarak pisirilir.Pisen krema ocaktan alinarak icerisine tereyag eklenir.Kek ve krema ilik olana kadar bekletilir. Kek kucuk karelere kesilerek kremanin icerisine koyulur ve karistirilir. Derin bir kasenin icerisi strecle kaplanip, kek ile karistirdigimiz krema icerisine koyularak bir gece buzdolabinda bekletilir. Servisten once ters cevrilerek uzerine zevkinize gore cikolatali sos dokulur..

AFIYET OLSUN 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...