Bugun, arkadaş grubumuzla birlikte Sevgi' ye gittik. Sevgi'nın birbirinden güzel lezzetleri harikaydı. Menude mantı ve baklava yufkasından tepsi böreği de vardı. Sevgi'nin daha önce yayınladığım lezzetlerine
buradan bakabilirsiniz..
MEVSİM SALATA
ZEYTINYAĞLI KURU DOLMA
YEŞİL FASULYE KIZARTMASI
KATMER
2 yumurta ( bırının sarısı uzeri için ayrılır)
1 su bardağı süt (ılık olacak)
1 su bardağı sıvıyağ
1 kucuk paket yaşmaya
1 çay kasığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un
1 paket tereyağ
nişasta
yapılışı:
Maya ve şeker bir kaba alınır ve sut eklenerek maya eritilir. İçerisine sıvıyağ , yumurta, tuz ve un ilave edilip, kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Hamur ve tereyağ 5 parcaya bölünür. Hamurlar servis tabağı buyukluğunde acılıp, araları yağlanak üst üste koyulur. Hamur merdane yada oklava ile acılabildiği kadar buyuk acılarak, kenarlardan ortaya doğru kesilip kıvrılarak şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 1 saat bekletilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir.
KURU BAKLAVA
HURMALI TATLI
1 paket tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kasığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
un
iç malzeme:
1 su bardağı hurma
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı hindistan cevizi
şerbeti:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
YAPILIŞI:
Malzemeler karıştırılıp ,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hurmaların çekirdekleri çıkartılıp kuçuk kesilir ve içerisine ceviz , tarcın ve hindistan cevizi eklenip karıştırılır. Hamurdan kuçuk parcalar alınıp, el ile açılarak ortasına hurma koyulur ve yukarı doğru buzuşturulerek hafif açık kalacak şekilde kapatılır. Hamurlar bu şekilde yapılarak tepsiye dizilip , fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir. Şerbeti için su ve şeker bir tencereye alınıp 8-10 dakika kaynatılır. Soğutulmuş tatlıların üzerine sıcak şerbet dökülür. Zevkinize göre üzerine kaymak koyularak servis yapılır...