27 Kasım 2013

GÜVEÇTE TAHİN HELVASI




Yemekte balık varsa bu pratik lezzet mutlaka yapılmalı :)

MALZEMELER:

250 gr. tahin helvası
5 çorba kaşığı süt
4-5 damla limon suyu

YAPILIŞI:

Helva, bir kaba alınıp çatalla ezilir. İçerisine süt ve limon suyu eklenip karıştırılır. Güveç kaplarına alınıp 200 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar bekletilir. Sıcak olarak servis yapılır. 
(bu ölçü iki adet güveç kabı için)




AFİYET OLSUN




6 yorum :

  1. çok lezzetli olduğunu duydum ama hiç denemedim. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. hiç denemedim ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Evet kesinlikle balık yendiyse bu olmalı..ellerine sağlık..Tahin helvasını normalde hiç yemesem de bu şekilde çok severim...:)

    YanıtlaSil
  4. Balıkesir'de buna Kürek helvası derler Şehrinazım..Ellerine sağlık çok severim. Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  5. Yaklaşık on yıl önce kaldığımız otelin şefi size bir tatlı yapacağım bayılacaksınız demiş ve bu tatlıyı yapıp getirmişti. Ondan sonra da balık yanında benim favorim oldu. Ellerinize sağlık. Çok severim. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  6. Harika görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...