19 Ağustos 2013

KABARTMA TOZLU PİŞİ



    Kabartma tozlu pişiyi hiç yapmamıştım. Arkadaşım Rabia ''mutlaka yapmalısın'' deyip tarifini verdi. Mayasını beklemeden pratik pişi yapmak isteyenler için buyrun tarifi...

MALZEMELER:

1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt (büyük çay bardağı)
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un

İÇ MALZEMESİ:

peynir ve maydanoz

YAPILIŞI:

   Malzemeler bir kapta karıştırılıp yoğrulur. Hamur merdane yardımı ile yarım cm. açılıp su bardağı ile kesilir. Kesilen parçaların bir tarafına iç malzemesi koyularak poğaça şeklinde kapatılır. Tavaya 1 su bardağı yağ koyularak kızdırılır ve hamurlar kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır..


AFİYET OLSUN


5 yorum :

  1. Reyhan merhaba canım :)) Bu gün tariflerimiz aynı az farkla :)) benimki lokum içinde yağ yok seninki bişi içi yağlı ama ben bu tarifi de en kıs zamanda deneyeceğim afiyet şeker olsun ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Şehrinazcım,nefis gözüküyor, acaba yağ çekme durumu ne ,merak ettim.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım....kahvaltıda ,cayın yanında nefıs bır atıştırmalık....sevgıler canım

    YanıtlaSil
  4. offf.olsada yesem dedim.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...