5 Kasım 2016

KARNABAHAR KAVURMASI


Karnabaharı bu şekilde denemelisiniz. Gerçekten nefis bir lezzet oluyor. Kahvalti,  ikindi çayı yada akşam yemeği için yapılabilir. 


MALZEMELER:

1 orta boy karnabahar
2 orta boy kuru soğan
3-4 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
3 adet domates rendesi
Tuz
Sızma zeytinyağ

YAPILIŞI:

Geniş ve derin bir tava yada tencereye yağ koyulup içerisine piyazlık doğranmış soğan eklenir. İçerisine biberler doğranıp ilave edilir. Soğanlar kavrulup rengi değişince parçalara ayrılmış karnabahar eklenir. 2 dakika harli ateşte karıştırılarak kavrulmaya devam edilir. Domates suyu ve tuz eklenip 2 dakika tencerenin kapağı kapalı tutulur. Daha sonra tencerenin kapağı açılıp harlı ateşte suyunu çekene kadar bekletilir.

NOT: Toplam pişme süresi 10-12 dakika. 



AFİYET OLSUN







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...