26 Mayıs 2014

RABİA'CIĞIMDA OTURMADAYDIK


Geçen hafta buradaki arkadaş grubumuzla birlikte Rabia'ya oturmaya gittik. Herzamanki gibi zevkli sofrası ve özenle hazırlanmış lezzetlerdi.. Ellerine sağlık arkadaşım. Rabia'nın diğer sofrası için buraya bakabilirsiniz






ZEYTİNYAĞLI YEŞİL FASULYE

Kuru soğan halka halka doğranıp tencereye koyulur.. Üzerine yine halka doğranmış domates dizilir. 2-3 adet sarımsak eklenir... Domateslerin üzerine yıkanmış ve enine ikiye kesilmiş fasulyeler dizilir.. Üzerine tuz , 1 adet kesme şeker , zeytinyağ ve yarım su bardağı su eklenip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir..



YOĞURTLU KÖZ PATLICAN

Köz patlıcan doğranıp sıvıyağ ile hafif sotelenir.. Tuz eklenip karıştırılarak servis tabağına alınır.. Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Patates ve kırmızı biber küçük doğranıp kızartılır.. Yoğurdun üzerine koyularak servis yapılır.. 


KURU DOMATESLİ ISPANAK

Ispanaklar yıkanıp doğranır.. Sıcak suda bekletilmiş domatesler ıspanak ile karıştırılıp servis tabağına alınır.. Yağ, limon ve tuz eklenir.. üzerine bol ceviz ile servis yapılır..




RUS PASTASI (MEVODİK)
cafepapela tarifi ile




portakal ağacı tarifi ile LORLU KURABİYE


FISTIK SARMASI

instagram arkadaşım mutlu muna'nın tariflerinden birisi
(Tarifini alip paylasacagim)







HERKESE SEVGİLERİMLE





3 yorum :

  1. Hersey harika görünüyor enguzelide dostlar alınan lezzet dostlarla binlerce katlanir dahada lezetlenir. Afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  2. hepsi harika görünüyor canım.arkadaşının ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. :) bir blog yazarı olarak ben böyle sofra çok az gördüm

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...