Arkadaşım Rabia'nın harika KESTANELİ PİLAVI...
MALZEMELER:
3 su bardağı pirinç ( 1 saat kaynar suda bekletilmiş)
700 gr. kuşbaşı et (kusbaşı doğranıp haşlanmış)
yarım kilo kestane (haşlanmış yada patlatılmış)
3 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
4 adet havuç rendesi
1 su bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pulbiber
2 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı tarçın
4 su bardağı su ( kaynar)
2 su bardağı etsuyu (kaynar)
1,5 su bardağı zeytinyağ
tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle pilav yapacağımız geniş bir tencereye yağ ve soğan koyulup kavrulur.. İçerisine havuç rendesi eklenip karıştırılır..Kuşbası et, üzüm, pulbiber, kimyon, tarçın,tuz, karabiber ve kestane ilave edilip karıştırılır. Üzerine pirinç koyulup hiç karıştırmadan etsuyu ve su eklenip önce harlı, kaynayınca altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirilir... Servis tabağına ters çevrilip sıcak olarak servis yapılır...
AFİYET OLSUN
offf.bu nekadar güzel ve şık bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilAH AH
YanıtlaSilGENÇLİĞİMDE ÇOK YAPARDIM ŞİMDİ İSE UNUTMUŞUM BİLE
ÇOK SEVERİM.ELLERİNE SAĞLIK CANIM
amaaanin bu da ne gitti içim ellerine sağlık aldım bir tabak:) sevgiler..
YanıtlaSilellerinize sağlık süper görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSilpilavın dolu dolu harika görünüyor..
bereketli olsun..
sevgiler..
Çok güzel bir pilav
YanıtlaSilAma bu mevsimde kestane yoktur:(