22 Temmuz 2013

KESTANELİ PİLAV


Arkadaşım Rabia'nın harika KESTANELİ PİLAVI...

MALZEMELER:

3 su bardağı pirinç ( 1 saat kaynar suda bekletilmiş)
700 gr. kuşbaşı et (kusbaşı doğranıp haşlanmış)
yarım kilo kestane (haşlanmış yada patlatılmış)
3 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
4 adet havuç rendesi
1 su bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pulbiber
2 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı tarçın
4 su bardağı su ( kaynar)
2 su bardağı etsuyu (kaynar)
1,5 su bardağı zeytinyağ
tuz

YAPILIŞI:

  Öncelikle pilav yapacağımız geniş bir tencereye yağ ve soğan koyulup kavrulur.. İçerisine havuç rendesi eklenip karıştırılır..Kuşbası et, üzüm, pulbiber, kimyon, tarçın,tuz, karabiber ve kestane ilave edilip karıştırılır. Üzerine pirinç koyulup hiç karıştırmadan etsuyu ve su eklenip önce harlı, kaynayınca altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirilir... Servis tabağına ters çevrilip sıcak olarak servis yapılır...


AFİYET OLSUN




6 yorum :

  1. offf.bu nekadar güzel ve şık bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. AH AH
    GENÇLİĞİMDE ÇOK YAPARDIM ŞİMDİ İSE UNUTMUŞUM BİLE
    ÇOK SEVERİM.ELLERİNE SAĞLIK CANIM

    YanıtlaSil
  3. amaaanin bu da ne gitti içim ellerine sağlık aldım bir tabak:) sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık süper görünüyor

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım..
    pilavın dolu dolu harika görünüyor..
    bereketli olsun..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir pilav
    Ama bu mevsimde kestane yoktur:(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...