Yapımı kolay açma börek....
MALZEMELER:
2 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı su
6 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
yumurta sarısı (üzeri için)
İÇ MALZEMESİ:
3 adet patlıcan
1 adet sogan
5 adet sivribiber
4 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Öncelikle iç malzemesi olarak, sıvıyağ bir tencereye alınarak içerisine küçük doğranmış soğan ve biberler eklenip kavrulur.Patlıcan ve domateslerin kabukları soyulup küp doğranarak kavrulmuş soğanlı bibere eklenir. Karışım ocakta 10 dakika karıştırılarak pişirilir. Tuz ve karabiberde ilave edilerek ocaktan alınır. Hamur için yumurta hariç malzemeler karıştırılarak yoğrulur. Hamur 20 eşit parçaya bölünür. Herbir parçası oklava yada merdane yardımı ile küçük tabak büyüklüğünde açılıp ,bir tarafına iç malzemesi koyularak rulo yapılarak tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir....
AFİYET OLSUN
çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbende bu aralar hiç eksik etmiyorum..
YanıtlaSilbir ara masalada koymalı :))ellerine sağlık.
Hayırlı ramazanlar diliiyorum sağlık ve huzurla
Ellerine sağlık canım ben bu ramazan hiç bir şey yemeden tutuyorum su varsa yoksa su şimdiden 2 kilo verdim zorluyorum ama yaptıklarımıda yiyemiyorum ziyan oluyor. sevgiler.
YanıtlaSilŞehrinazcım, tam un ölçüsü oldu mu, tariflere bayılıyorum.Eline sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSilyazın bol bol degerlenmeli patlıcanlar börek olarak :)
sevgiler..
elimi uzatıp bir ıssırık almak üzereyim canım eline sağlık
YanıtlaSilnefis görünüyor, ellerine sağlık Reyhancım..
YanıtlaSilANLADIM HAMARATSIN CANIM AMA HEP YEMEK HEP YEMEK OLMAZ
YanıtlaSilBENDE MİMİN VAR BEKLİYORUM
HAYIRLI SAHURLAR
Canim eline saglik olsun.. Harika olmus bu harika..
YanıtlaSilAh tatlım ne şahane bir açma bu..Ellerine sağlık.Hayırlı ramazanlar..
YanıtlaSil