MALZEMELER:
2 çorba kaşığı tereyağ
1 adet havuç (ince rendelenmiş)
1 su bardağı tel şehriye
10 su bardağı su ( yarısı et suyu olabilir)
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
2-3 dal ince doğranmış maydanoz
YAPILIŞI:
Tereyağ bir tencereye alınıp içerisine havuç ve şehriye koyulup kavrulur. Üzerine su ve tuz eklenip 5-6 dakika pişirilir. Yumurta, un ve yoğurt bir kaba alınıp çırpılır. Çırpılan karışım çorbaya yavaş yavaş ilave edilip karıştırılır. Çorba bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır. İçerisine maydanoz eklenip, sıcak servis yapılır...
AFİYET OLSUN
Ellerine sağlık Şehrinaz'cım, çorbalar güzel oluyor özellikle Ramazanda...
YanıtlaSilHayırlı Cumalar..
Çok pratik bir tarif, enfes görünüyor, elinize sağlık.
YanıtlaSilÇorbasız bir ramazan düşünemediğim için çorba tariflerini itina ile kovalıyorum işte bunlardan biri eline sağlık süper görüntü
YanıtlaSilhafif ve lezzetli bir çorba olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık,harika görünüyor.Eminim çok lezzetlidir...Sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağlık ben hiç yoğurtlu denemdim. değişik bi ara denemeli
YanıtlaSilEllerine sağlık Şehrinazım iftara da ne güzel olur.. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım :)
YanıtlaSil