12 Temmuz 2013

TERBİYELİ TEL ŞEHRİYE ÇORBASI




MALZEMELER:

2 çorba kaşığı tereyağ
1 adet havuç (ince rendelenmiş)
1 su bardağı tel şehriye
10 su bardağı su ( yarısı et suyu olabilir)
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
2-3 dal ince doğranmış maydanoz

YAPILIŞI:

  Tereyağ bir tencereye alınıp içerisine havuç ve şehriye koyulup kavrulur. Üzerine su ve tuz eklenip 5-6 dakika pişirilir. Yumurta, un ve yoğurt bir kaba alınıp çırpılır. Çırpılan karışım çorbaya yavaş yavaş ilave edilip karıştırılır. Çorba bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır. İçerisine maydanoz eklenip, sıcak servis yapılır...




AFİYET OLSUN



8 yorum :

  1. Ellerine sağlık Şehrinaz'cım, çorbalar güzel oluyor özellikle Ramazanda...
    Hayırlı Cumalar..

    YanıtlaSil
  2. Çok pratik bir tarif, enfes görünüyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çorbasız bir ramazan düşünemediğim için çorba tariflerini itina ile kovalıyorum işte bunlardan biri eline sağlık süper görüntü

    YanıtlaSil
  4. hafif ve lezzetli bir çorba olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık,harika görünüyor.Eminim çok lezzetlidir...Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık ben hiç yoğurtlu denemdim. değişik bi ara denemeli

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık Şehrinazım iftara da ne güzel olur.. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...