MALZEMELER:
3 kilo vişne
3 kilo şeker
yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle vişneler ayıklanıp yıkanır ve çekirdekleri çıkartılır . Vişneler tencereye alınıp üzerine şeker koyulur. Şekerli vişneler 1 gece yada 5-6 saat bekletilir. Bekleyen vişneler ocakta yarım saat kaynatılır.Ocaktan indirmeden limon suyu eklenerek karıştırılır..
NOT:
1-Vişnelerin çekirdeklerini çıkarmadan da yapabilirsiniz
2-Vişneler ekşi ise 1-2 su bardağı daha şeker ekleyebilirsiniz.
3-Vişneler kaynadıktan sonra bir kaseye 1-2 kaşık alıp kıvamını kontrol edin.Recel kıvamına gelmemiş ise 10 dakika daha kaynatabilirsiniz.
3-Konserve yapmak isterseniz, sıcak olarak kavanozlara koyup kapağını sıkı bir şekilde kapatınız.
AFİYET OLSUN
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Hayırlı Ramazanlar…
Bayram sofrasına yapmak lazım taze taze :)
YanıtlaSilEllerine emeklerine sağlık..
en sevdiğim reçel eline sağlık canım bende aynen böyle yapıyorum sıcakken kavanoza koyup ters cevirdim daha dayansın kışa kadar diye
YanıtlaSilellerine sağlık canım vişne bir başka oluyor sevgiler..
YanıtlaSilEN SEVDİĞİM REÇELDİR
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM
ALLAHA EMANET OL