28 Nisan 2015

BAHARDA KAHVALTI BİR BAŞKA OLUYOR


Bugün kardeşim Hilal'in kahvaltiya misafirleri vardi. Bahar mevsimine yakışan bir sofra hazırladik :)

Menümüzde;

mantarlı kiş
                              hindistan cevizli börek (tarifini paylaşacağim)
kahvaltılıklar
reçeller ve ballı kaymak





kahvaltıya uygun güzel bir salata

maydanoz, dereotu ve nane yıkanıp çok küçük olmayacak şekilde doğranır. İçerisine kırmızı biber doğranıp eklenir. Limon ve zeytinyağı  eklenerek istediğiniz şekilde süslenip servis yapılır.








ve 
kardeşim Hilal'in, ''umutsepetim'' Zeliha'nın taririfi ile yaptığı

ELMAS KURABİYE

Malzemeler:

  • 250 gr. tereyağı
  • 1 çay bardağı  pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 3,5 – 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Nutella ( Piştikten  sonra  üzerine ) 
  • 1 çay bardağı toz şeker ( Kurabiyelerin dışına )

hazırlanışı:

  1. Geniş yoğurma kabına,oda ısısında yumuşayan tereyağ,yumurta ve pudra şekerini alıp karıştırın.
  2. Un  haricindeki  diğer malzemeleri de ekleyip tekrar karıştırın ve azar azar un ile  kabartma tozunu  ilave edin.
  3. Yumuşak bir hamur  elde edene kadar yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
  5. Yuvarladığınız  kurabiyeleri   toz şekere bulayıp  yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Kurabiyelerin ortalarına parmağınızla  çukur oluşturun ve önceden ısıtılmış 175 derecede   pişirin.
  7. Kurabiyeler soğuyunca çukur kısımlarına   1 çay kaşığı çikolata koyarak servis yapın.

HERKESE SEVGİLERİMLE





3 yorum :

  1. Harika bir kahvaltı hazırlamışsınız. Ellerinize sağlık..:)

    YanıtlaSil
  2. Kahvaltı en sevdiğim öğündür, harika bir masa, ellerinize emeğinize sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar zarif bir sofra, bayıldım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...