1 Mayıs 2015

UN HELVASI





 Yarım saatte hazırlanan pratik ve nefis un helvası

MALZEMELER

 1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağ
İsteğe bağlı fıstık veya ceviz

YAPILIŞI

Öncelikle süt , su ve şeker bir tencereye alınıp kaynamaya bırakılır. Ayrı bir tencereye yağlar ve un koyulup yarı açık ocakta karıstırılarak kavrulur. Kavrulup rengi değişen (rengini istediginiz şekilde yapabilirsiniz. Fazla koyu seviyorsanız biraz fazla kavurun , açık renk seviyorsanız çok kavurmadan şerbeti ekleyin) una kaynayan serbet eklenip (elinize sıçrayabilir dikkatli olmali) kısık ateşte topak olmaması için hızla karıştırılır. Ocaktan alınıp sıcak olarak şekil verilir. 


Not: sütünüz yoksa aynı ölçüde su ile şerbet yapabilirsiniz. Aynı şekilde tereyaginiz yoksa siviyag ile aynı ölçü kullanarak yapabilirsiniz. Fıstık kullanacaksanız un ile birlikte kavurun. Ölçüleri fazlalaştırabilirsiniz.


AFİYET OLSUN




2 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...