4 Mayıs 2015

DEREOTLU TUZLU POĞAÇA


Reyhan hanimin pazartesi beslenmesi icin , beraber mutfağa girip hazirladigimiz;
dereotlu tuzlu kurabiye


MALZEMELER


125 gr. Oda ısısında yumuşamış tereyağ 
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağından bir parmak eksik yoğurt
2 yumurta akı (sarısı üzeri için) 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Yarım demet ince doğranmış dereotu
3,5-4 su bardağı un
Zevkinize gore beyaz peynir (biz kullanmadık)

YAPILIŞI

 Malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır (ben 4 su bardağı un kullandım. Siz unu ölçülü koyup kivamini ayarlayabilirsiniz). Küçük toplar yapıp once yumurta sarisi daha istediginiz susam, corekotu veya cekirdek icine bulayip tepsiye dizilir. 175 dereceli firinda kizarana kadar pisirilir (benimki 25 dakikada pisti)


AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...