19 Nisan 2015

PRATİK TATLI



  Yeter ablanin kahvalti sonrasi #kahve ile ikram ettigi pratik tatlinin tarifini alip sizlerle paylaşmak istedim.

Bir büyük fırın tepsisi icin

malzeme:

1 paket hazır baklava yufkası
Ceviz (arasi icin)
250 gr. Tereyağ

Şerbeti icin:

3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
5-6 damla limon suyu

yapılışı:

    Öncelikle serbeti icin malzeme tencereye alınıp 10 dakika kaynatilarak soğumaya bırakılır. Tatlı icin iki yufka üst üste koyulur. Kenar kısmına ceviz koyulup (istediginiz miktarda ceviz) rulo sarılarak tepsiye dizilir (bütün yufka bu sekilde yapılıp tepsiye yanyana dizilir). Tereyağ eritilip kızartılır. Yufkaların üzerine gezdirilip 200 dereceli fırında kızarana kadar pisirilir. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet dökülür. Bir saat dinlendirilip servis yapılır.


AFİYET OLSUN




3 yorum :

  1. Çok güzel görünüyor.. Çok da pratik oluşu dikkatimi çekti.. Ben gibi tatlı seven biri için büyük fırsat... :) Ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  2. nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık yeter ablanın
    sizlere de afiyetler olsun şehrinazcığım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...