3 Şubat 2015

ÇİKOLATALI-PİRİNÇ PATLAKLI ÇAM KOZALAĞI


Evvelki hafta sevgili Gülsûm ablaya gitmiştik... Sofradaki harika lezzetlerden birisi çam kozalağıydı :)

MALZEMELER:

100 gr. tereyağ
2 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı susam
80 gr. sütlü çikolata
3 su bardağı pirinç patlağı

YAPILIŞI:

Tereyağ, bal ve çikolata bir tavaya alınır. Çikolata eriyince ocaktan alınır ve içerisine kakao eklenip soğumaya bırakılır. Soğuyan karışıma susam ve pirinç patlağı eklenip karıştırılır. Kozalak şekli vermek için limon sıkacağının arka kısmı kullanılır.




... Sofranin genel goruntusu...


...Gülsüm abla Kayseri'li. Kayseri mantisini nohutlu ve tavuklu pişirmişti...


...tavuklu-cipsli salata...

2 tavuk goğsünü haşlayıp ditmiş... içerisine mısır cipsi eklemiş... ceviz ve sarımsaklı yogurt ile karıştırmış (çok lezzetliydi).



... brokoli ve karnabaharli salata...


... kadayifli muhallebiyi kuplarda sundu...
Tarif icin burayı tıklayabilirsiniz..

HERKESE SEVGILER





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...