18 Aralık 2013

ANKARA USULU HÖŞMERİM


Ankara çevresinde çok meşhur olan hoşmerim.. Genelde, süt ile unu karıştırıp tereyağ ile kavururlar ancak bu şekilde hem aynı tada ulaşıyorsunuz hemde daha pratik :)


MALZEMELER:

3 çorba kaşığı kaymak
yarım çay bardağı süt
4 çorba kaşığı un
bal yada toz şeker

YAPILIŞI:

Kaymak ve süt küçük bir tavaya alınır ve içerisine un eklenir.. Orta hararetli ocakta 10 dakika karıştırılarak kavrulur. Kavrulan malzeme tavada üzeri düzeltilerek altı kızartılıp ocaktan alınır. Servis tabağına ters çevrilerek üzerine bal yada tozşeker serpilir, sıcak olarak servis yapılır. (malzemeyi fazlalaştırıp azaltabilirsiniz)

AFİYET OLSUN




7 yorum :

  1. Biz Kızılcahamamlılar toz sekerle yeriz:) Ellerinize sağlıl yiyenlere afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. Nar gibi kizarmis. Nefis gozukuyor. Elinize saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel kolayca hazırlanabilen bir tatlı..tatlı krizlerine kolayca yapılabilir..Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Hımmm epeydir yapmıyorum hoşmerim evet kaymakla da yapılıyor sadece unu kavurma kısmı uzun olduğundan tembellik ediyorum, bak aklıma düşürdün:)
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık

    bizim (konyanın)höşmerime çok benziyor sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Bu usulü sevdim Şehrinaz'ımm. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. ÇOK SEVERİM AMA BU KADAR KOLAY YAPILDIĞINI BİLMİYORDUM.
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...