19 Aralık 2013

PRATİK PİDE; PİZZA



 Kahvaltı için hazırlayabileceğiniz güzel bir lezzet..

MALZEMELER:

1 su bardağı eritimiş tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
tuz
un (ben 3,5 su bardağına yakın kullandım)

ÜZERİ İÇİN

1 adet küçük kuru soğan
1 adet küçük patates
150-200 gr. kıyma
tuz ve istediğiniz baharat

YAPILIŞI:

   Hamuru için malzemeler bir kaba alınıp yoğrulur. Hamur merdane yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açılır. Küçük tencereye yada tava kapağı ile kesilir. Üzeri için soğan ve patates küçük doğranıp içerisine
kıyma ,tuz ve baharat eklenip karıştırılır. Hazırlanan iç malzeme kesilen hamurların üzerine yerleştirilip kenarları içe doğru kıvrılır. Hazırlanan hamurlar 200 dereceli fırında 20-25 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

NOT: Benim hamurumdan 8 adet çıktı. Ölçülere göre sayısı değişebilir... Hamuru kestikten sonra kenarda kalan hamurları toplayıp tekrar açabilirsiniz..





AFİYET OLSUN



4 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...