Ankara çevresinde çok meşhur olan hoşmerim.. Genelde, süt ile unu karıştırıp tereyağ ile kavururlar ancak bu şekilde hem aynı tada ulaşıyorsunuz hemde daha pratik :)
MALZEMELER:
3 çorba kaşığı kaymak
yarım çay bardağı süt
4 çorba kaşığı un
bal yada toz şeker
YAPILIŞI:
Kaymak ve süt küçük bir tavaya alınır ve içerisine un eklenir.. Orta hararetli ocakta 10 dakika karıştırılarak kavrulur. Kavrulan malzeme tavada üzeri düzeltilerek altı kızartılıp ocaktan alınır. Servis tabağına ters çevrilerek üzerine bal yada tozşeker serpilir, sıcak olarak servis yapılır. (malzemeyi fazlalaştırıp azaltabilirsiniz)
AFİYET OLSUN
Biz Kızılcahamamlılar toz sekerle yeriz:) Ellerinize sağlıl yiyenlere afiyet olsun.
YanıtlaSilNar gibi kizarmis. Nefis gozukuyor. Elinize saglik. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilçok güzel kolayca hazırlanabilen bir tatlı..tatlı krizlerine kolayca yapılabilir..Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilHımmm epeydir yapmıyorum hoşmerim evet kaymakla da yapılıyor sadece unu kavurma kısmı uzun olduğundan tembellik ediyorum, bak aklıma düşürdün:)
YanıtlaSilEllerine sağlık..
eline sağlık
YanıtlaSilbizim (konyanın)höşmerime çok benziyor sevgiler
Bu usulü sevdim Şehrinaz'ımm. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇOK SEVERİM AMA BU KADAR KOLAY YAPILDIĞINI BİLMİYORDUM.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM