26 Ağustos 2013

BÖĞÜRTLENLİ ÇARKIFELEK



  BÖGÜRTLENLÌ ÇARKIFELEK, ablamin  Amerika'dan getirtdiği kitaptan tarifini aldigim harika bir kurabiye..Asıl tarifi böğürtlen yerine çilek, limon kabuğu yerine portakal kabuğuydu.. Ben mevsime uygun olmasi icin bu şekilde hazirladim...Lezzetini bizim ev halkı çok beğendi ve tam not verdi :)

MALZEMELER:

2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı oda ısısında tereyağ
1 çorba kaşığı ince rende limon kabuğu
yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
3 su bardağı+3 yemek kaşığı un

İÇ MALZEMESİ:

1 su bardağı böğürtlen
1 su bardağı ceviz
3 çorba kaşığı şeker




YAPILIŞI:

   Tereyağ, şeker ve yumurta bir kaba alınıp karıştırılır.İçerisine diğer malzemeler eklenip yoğrulur.Hamur 15 dakika dinlendirilir.Dinlenen hamur yağlı kağıt üzerinde yarım cm. olacak şekilde uzunlamasına açılır.  İç malzemesi için böğürtlen, ceviz ve şeker robotta ince olarak çekilir. İç malzeme hamurun üzerine sürülüp hamur rulo şeklinde kıvrılır. Rulo yapılan hamur bir parmak genişliğinde kesilerek tepsiye yatık olarak dizilir. 150 dereceli fırında 20-25 dakika pişirilir...





AFİYET OLSUN





5 yorum :

  1. çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    HARİKA GÖZÜKÜYOR
    HAYIRLI SABAHLAR

    YanıtlaSil
  3. Canım hep elmalısını yaparım böğürtlenli nefis olmuş ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık gerçekten de güzele benziyor

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım..
    harika görünüyor kurabiyelerin :)
    mutlu günler dilerim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...