MALZEMELER:
yarım hazır pastaban yada evde yapılmış 5-6 dilim kek
1 lt. süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 su bardağı böğürtlen yada cekirdekleri çıkarılmış vişne
2 çorba kaşığı şeker
YAPILIŞI:
Pastaban küp şeklinde doğranıp tepsiye alınır. Muhallebisi için süt, un, nişasta ve şeker bir tencereye alınıp pişirilir. Kaynayınca ocaktan alınıp, içerisine tereyağ ve vanilya eklenip mikser ile 3-4 dakika çırpılıp kek dilimlerinin üzerine dökülür. Buzdolabında 1,5-2 saat bekletilir. Üzeri için böğürtlen yada vişne 2 kaşık şeker ile robottan geçirilip muhallebinin üzerine dökülerek servis yapılır...
AFİYET OLSUN
Hakikaten çok kolaymış,eline sağlık Şehrinaz'cım...
YanıtlaSilnefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. İnanılmaz lezzetli görünüyor. Sevgilerimle,
ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK PRATİK BİR KEK OLMUŞ :) ACİL MİSAFİRE HEMEN HAZIR OLUR :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefis görünüyor.
YanıtlaSileline sağlık arkadaşım nefis olmuş
YanıtlaSilben de var bugün tesadüf olmuş
kal sağlıcakla
pratik ve şık görünüyor eminim lezzetide güzeldir...ellerinize sağlık bende beklerim,sevgilerimle :) http://birfiskelezzet.blogspot.com/
YanıtlaSilellerinize sağlık. çok güzel olmuşlar. Nasıl küpleri kestiniz öyle :)
YanıtlaSil