18 Haziran 2013

TAVUKLU KEŞKEK


   Sevgili ab-ı hayat arkadaşımın düzenlediği, hatap un desteği ile ÇORUM yemekleri etkinliği için yaptığım TAVUKLU KEŞKEK...


MALZEMELER:

2 su bardağı keşkeklik buğday
2 adet tavuk göğsü
2 çorba kağığı tereyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
3 çay kaşığı tuz





YAPILIŞI:

  Öncelikle buğday, akşamdan ayıklanıp yıkanır ve üzerini iki parmak geçecek kadar su eklenir. Bugday ocakta bir taşım kaynatılır ve kapağı kapalı olarak ertesi güne kadar bekletilir. Tavuk ayrı bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su koyulup 10 dakika haşlanır. Haşlanan tavuk didilerek suyu ile birlikte buğdayın içerisine koyulup ( su az gelirse ,kaynar su ilave edilebilir ) kısık ateşte ara sıra karıştırılarak, buğdaylar yumuşayana kadar pişirilir. Pişen keşkek tahta kaşık yardımı ile tencerenin kenerlarına vurarak 2-3 dakika karıştırılır. Üzeri için tereyağ bir tavaya alınıp eritilir. İçerisine salça ilave edilip kızartılır. Keşkek servis tabağına alınıp üzerine tereyağlı sos dökülüp sıcak olarak servis yapılır...



AFİYET OLSUN



5 yorum :

  1. Ellerine sağlık arkadaşım..
    ben de çok severim..
    Başarılar :)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık tadını çok merak ettiğim bir tarif

    YanıtlaSil
  3. Nasılda severim ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım..
    nefis duruyor..
    çok sevgiler benden :)

    YanıtlaSil
  5. ÖF YENMEZMİ O KEŞKEK
    OLSADA YESEM
    ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...