Arkadaşım Rabia'nın buradaki sofrasındaki lezzetlerden birisi ; ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR...
MALZEMELER:
9 adet enginar
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
2 çay bardağı zeytinyağ
1 adet portakal suyu
3 adet küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
dereotu
YAPILIŞI:
Öncelikle soğanlar yemeklik doğranıp bir tencereye alınır. İçerisine yarım çay bardağı zeytinyağ eklenip soğanlar çok hafif kavrulur. Kavrulan soğanların içerisine, küp doğranmış havuç ve enginar eklenip 1 su bardağı kaynar su eklenerek 15-20 dakika kısık ateşte pişirilir. Tam pişmeyen bu malzemelere yine küp doğranmış patates, bezelye ,şeker ,tuz , zeytinyağ ve portakal suyu eklenip karıştırılır. Malzemelerin üzerini geçmeyecek kadar kaynar su ilave edilip, yine kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Pişen zeytinyağlı enginar servis tabağına alınıp üzerine dereotu koyularak, ılık olarak servis yapılır...
AFİYET OLSUN
arkadaşının eline sağlık canım çok severim enginarı da ,salatasını da...
YanıtlaSilEllerinize sağlık,çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilBayılırım Şehrinazım enginara.. bende yapmayı düşünüyorum. yapanın ellerine sağlık.. Yiyene afiyet şifa olsun.
YanıtlaSilREYHANCIM SEN MARATONDASIN BENDE DURMADA
YanıtlaSilBU NE HAMARATLIK MAŞALLAH
ELLERİNE SAĞLIK