Sevgili ab-ı hayat arkadaşımın düzenlediği, hatap un desteği ile ÇORUM yemekleri etkinliği için yaptığım TAVUKLU KEŞKEK...
MALZEMELER:
2 su bardağı keşkeklik buğday
2 adet tavuk göğsü
2 çorba kağığı tereyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
3 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle buğday, akşamdan ayıklanıp yıkanır ve üzerini iki parmak geçecek kadar su eklenir. Bugday ocakta bir taşım kaynatılır ve kapağı kapalı olarak ertesi güne kadar bekletilir. Tavuk ayrı bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su koyulup 10 dakika haşlanır. Haşlanan tavuk didilerek suyu ile birlikte buğdayın içerisine koyulup ( su az gelirse ,kaynar su ilave edilebilir ) kısık ateşte ara sıra karıştırılarak, buğdaylar yumuşayana kadar pişirilir. Pişen keşkek tahta kaşık yardımı ile tencerenin kenerlarına vurarak 2-3 dakika karıştırılır. Üzeri için tereyağ bir tavaya alınıp eritilir. İçerisine salça ilave edilip kızartılır. Keşkek servis tabağına alınıp üzerine tereyağlı sos dökülüp sıcak olarak servis yapılır...
AFİYET OLSUN
Ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilben de çok severim..
Başarılar :)
ellerine sağlık tadını çok merak ettiğim bir tarif
YanıtlaSilNasılda severim ellerine sağlık canım sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSilnefis duruyor..
çok sevgiler benden :)
ÖF YENMEZMİ O KEŞKEK
YanıtlaSilOLSADA YESEM
ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN