10 Mayıs 2013

KONSERVE ASMA YAPRAĞI HAZIRLAMA



 



 Asma yaprağı genelde salamura yapılır; ancak salamuranın tuzdan arındırılması için akşamdan bekletilmesi gerekiyor. Bu şekilde konserve yapıldığı zaman, hem zaman açısından kolaylık hemde taze yaprak ekşiliğinde bir lezzeti oluyor.(Yaprak miktarını isteğinize bağlı olarak yapabilirsiniz)





YAPILIŞI:

Yapraklar temizlenir ve yıkanır.Tencereye su koyulup içerisine 2 tatlı kaşığı tuz eklenir ve ocakta kaynatılır.Kaynayan suyun içerisine bir miktar
yaprak koyulup 1-2 dakika haşlanır. Tencereden cıkardığımız yaprakları soğutmadan direk kavanozlara sıkıştırılarak koyulup (koyarken suyuda oluyor tekrar su ilave etmeye gerek kalmıyor)  kapatılır. (hava almamasına dikkat edilir) Kavanozlar ters şekilde bir bezin üzerine koyulup, üzeri örtülü şekilde soğuyana kadar bekletilir...









HERKESE SEVGİLERİMLE

13 yorum :

  1. salamura yaprağın konservesi olduğunu daha önceden hiç duymamıştım paylaşım için teşekkürler senin sayende öğrenmiş oldum:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Eline saglik olsun canim. Komsun olsaydim bana da yapardik :)

    YanıtlaSil
  3. bende hiç bilmiyordum.tşk ederim...sevgiler

    YanıtlaSil
  4. bende hiç bilmiyordum.tşk ederim...sevgiler

    YanıtlaSil
  5. merhabalar bloğunuz ve tarifleriniz harika gerçekten,bu yıl asma yaprağı salamurası hazırlıyacaktım ama bu şekildede yapabilim sanırım, 2 dönümlük bir üzüm bağı aldık geçtiğimiz hafta ,artık eşe dosta hazırlar dururum ben:))tarif ve açıklama için çok teşekkürler,selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filiz ben Suzan cım eski arkadaşın benide unutmazsın yapraklarını eşe dosta hazırlarken :D şaka bir yana keşke bir bağ bulsam ve elimle toplasam tıpkı çocukluğumdaki gibi :)sana kolay gelsin!

      Sil
  6. Şimdiden afiyet olsun canımm .Kışın ne güzel tüketeceksiniz sağlıkla afiyetle ,sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. Ohh keyifle yemek nasip olsun, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım benim. Afiyetle yiyin inşallah zamanı gelince..Dünkü anneler gününde kutlu olsun..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. Canım ellerine sağlık..Salamurayı biliyordum ama konservesini de küçük bir kavanozda denemek istiyorum..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık,afiyetle tüketin.Konservesi daha taze yaprak gibi oluyor,nefis oluyor salamura yaprak tuz dolayısı ile sertleşiyor.Bende bu sene kısmetse bu şekilde kışlığa koymak istiyorum.Selam ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. inanın azım açık kaldı bunu kim akıl ettiyse bravo diyorum .salamura yapmıyorum direk haşlayıp buzluğa atıyorum onuda akşamdan çıkarmak gerek bunda sanırım sarmak için kavanozu açmak yeter çok başarılı olmuş ellerine sağlık canım bende yapaçağüım

    YanıtlaSil
  12. ah birşey unuttum kavanoz kapağı hiç kullanılmamış yeni kapak mı olacak

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...