Asma yaprağı genelde salamura yapılır; ancak salamuranın tuzdan arındırılması için akşamdan bekletilmesi gerekiyor. Bu şekilde konserve yapıldığı zaman, hem zaman açısından kolaylık hemde taze yaprak ekşiliğinde bir lezzeti oluyor.(Yaprak miktarını isteğinize bağlı olarak yapabilirsiniz)
YAPILIŞI:
Yapraklar temizlenir ve yıkanır.Tencereye su koyulup içerisine 2 tatlı kaşığı tuz eklenir ve ocakta kaynatılır.Kaynayan suyun içerisine bir miktar
yaprak koyulup 1-2 dakika haşlanır. Tencereden cıkardığımız yaprakları soğutmadan direk kavanozlara sıkıştırılarak koyulup (koyarken suyuda oluyor tekrar su ilave etmeye gerek kalmıyor) kapatılır. (hava almamasına dikkat edilir) Kavanozlar ters şekilde bir bezin üzerine koyulup, üzeri örtülü şekilde soğuyana kadar bekletilir...
HERKESE SEVGİLERİMLE
salamura yaprağın konservesi olduğunu daha önceden hiç duymamıştım paylaşım için teşekkürler senin sayende öğrenmiş oldum:)
YanıtlaSilsevgiler.
Eline saglik olsun canim. Komsun olsaydim bana da yapardik :)
YanıtlaSilbende hiç bilmiyordum.tşk ederim...sevgiler
YanıtlaSilbende hiç bilmiyordum.tşk ederim...sevgiler
YanıtlaSilmerhabalar bloğunuz ve tarifleriniz harika gerçekten,bu yıl asma yaprağı salamurası hazırlıyacaktım ama bu şekildede yapabilim sanırım, 2 dönümlük bir üzüm bağı aldık geçtiğimiz hafta ,artık eşe dosta hazırlar dururum ben:))tarif ve açıklama için çok teşekkürler,selamlar sevgiler
YanıtlaSilFiliz ben Suzan cım eski arkadaşın benide unutmazsın yapraklarını eşe dosta hazırlarken :D şaka bir yana keşke bir bağ bulsam ve elimle toplasam tıpkı çocukluğumdaki gibi :)sana kolay gelsin!
SilŞimdiden afiyet olsun canımm .Kışın ne güzel tüketeceksiniz sağlıkla afiyetle ,sevgilerimle
YanıtlaSilOhh keyifle yemek nasip olsun, ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım benim. Afiyetle yiyin inşallah zamanı gelince..Dünkü anneler gününde kutlu olsun..Sevgilerimle..
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık..Salamurayı biliyordum ama konservesini de küçük bir kavanozda denemek istiyorum..Sevgiler..
YanıtlaSilEllerine sağlık,afiyetle tüketin.Konservesi daha taze yaprak gibi oluyor,nefis oluyor salamura yaprak tuz dolayısı ile sertleşiyor.Bende bu sene kısmetse bu şekilde kışlığa koymak istiyorum.Selam ve sevgiler:)
YanıtlaSilinanın azım açık kaldı bunu kim akıl ettiyse bravo diyorum .salamura yapmıyorum direk haşlayıp buzluğa atıyorum onuda akşamdan çıkarmak gerek bunda sanırım sarmak için kavanozu açmak yeter çok başarılı olmuş ellerine sağlık canım bende yapaçağüım
YanıtlaSilah birşey unuttum kavanoz kapağı hiç kullanılmamış yeni kapak mı olacak
YanıtlaSil