Muhallebili milföy , canınız tatlı istediğinde pratik yapabileceğiniz bir lezzet..
MALZEMELER:
6 adet milföy hamuru (tereyağlı kullandım)
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
pudra şekeri
YAPILIŞI:
Milföyler ortadan ikiye kesilir. Yağlı kagıt serilmiş tepsiye dizilip 170 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Kreması için süt, un , şeker ve vanilya tencereye alınıp pişirilir. Krema ve milföy sogutulur. Milföyler enine ikiye kesilir. Arasına krema surulur. Üzerine pudra şekeri serpilir...
AFİYET OLSUN
bunun çileklisi de çok lezzetli oluyor, ellerinize sağlık yine mi yapsam acaba dedirtti bana, aslında çok pratik şipşak oluyor hemen:)
YanıtlaSilçok pratikmiş. İlk defa gördüm. Ellerine sağlık
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok lezzetli bir tarif. Ben de en kısa zamanda denemek istiyorum. Tadını çok merak ettim....:)
Sevgilerimle,
Harika! Ankara'da muhallebili ve vişnelisini yemiştim tadı damağımda kalmıştı.Nasıl yapacağımı öğrenmiş oldum:) Teşekkürler,sevgiler...
YanıtlaSilEllerinize sağlık,benimde denemek istediğim bir tarif,en kısa zamanda deniycem.
YanıtlaSilBen de limonlu yaparım, çok severiz ellerine sağlık canım..:)
YanıtlaSileline sağlık canım hem nefis hemde en pratiğinden olmuş,öperim canım..
YanıtlaSilCanım uzun zamandır yapmadım ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilGerçekten pratik ve nefis bir tatlı çok severim,ellerine sağlık.Hayırlı Cumalar..
YanıtlaSilseviyorum bunu
YanıtlaSilkolay leziz
ellerine sağlık
Ah canım Şehrinaz'ım harika bir lezzet paylaşmışsın. Ellerine sağlık ablam. Şimdiden anneler günün kutlu olsun..
YanıtlaSilHep niyetimde bende yapmak istiyorum bir türlü nasip olmadı böyle sizler yaptıkça lezzetinin nasıl şahane olduğunu hayal ediyorum canımmm eline sağlık olsun nefis görünüyor,sevgilerimle..
YanıtlaSilInstagramdan da takip ediyorum. teşekkürler, elinize sağlık :)
YanıtlaSil