Keşkek yemeği, bir çok şehrin yöresel yemeği olduğu gibi, Sinop'luların da özel günlerin de yaptığı bir yemektir.İster tavuklu isterseniz bu şekilde yapabilirsiniz....
MALZEMELER:
2 su bardağı keşkeklik buğday ( akşamdan ıslatılmış)
2-3 çorba kaşığı tereyağ
tuz
ÜZERİ İÇİN:
300 gr. kuşbaşı et ( benimki dana eti )
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle keşkeği için tencereye(ben düdüklü tencerede yaptım) tereyağını koyup kızartalım. İçerisine ıslanan buğdayları koyup buğdayın üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip zevkinize göre tuz ilave edip buğdaylar yumuşayana kadar pişirelim. Et için ayrı bir tencereye (onuda düdüklüde yaptım) et, soğan ve yağı koyup kavuralım. Kavrulan ete salçayı ekleyip 1-2 dk daha bekletip etinizin cinsine göre su miktarını ayarlayıp yumuşayana kadar pişirelim. En son tuzunu ilave edelim. Servis için önce keşkeği sonra üzerine eti koyup sıcak bir şekilde servis yapalım...
...AFİYET OLSUN...
Canım keşkeği çok severim ellerine
YanıtlaSilsağlık sevgiler.
ah şehrinaz ahh,nasılda canım çekti,ama biz tavuklu yaparız,etli hiç yemedim,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ŞİMDİ NE GÜZEL YENİRDİ :)))
YanıtlaSilBurda köylerde çok yapılır keşkek,annemde çok güzel yapar,nasıl severim anlatamam..
YanıtlaSilEllerine sağlık cnaım..
Ben de senin gibi dövmeden robottan çekmeden yapıyorum.
YanıtlaSilBence kesinlikle çok daha güzel oluyor
Ellerine emeğine sağlık
Sevgiler
bizde de çok sevilir annem çok güzel yapar:)çok severim.
YanıtlaSilellerine sağlık.
Ellerine saglik canim
YanıtlaSilbizim yöremizin de yemeğidir keşkek bu şekilde eti üstünde servis yapmak farklı olmuş..ellerine sağlık..sevgilerimle...
YanıtlaSilnasılda çok severim canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilellerinize sağlık zahmetli bir o kadarda lezzetli bir yemektir emeğinize sağlık arkadaşın dediği gibi üstünde eti koymakta ayrı bir güzellik ama yinede içinde pişen şeklimi tercih ederim sevgiler
YanıtlaSilnefis olmus ellerine saglik canim
YanıtlaSil:-)))
sevgiler....
Hımm, buğdaylar ezilmiyor yani? Ellerine sağlık Şehrinaz.
YanıtlaSilBizim düğünlerimizde baş yemektir fakat yapılışı biraz daha değişik.
YanıtlaSilBayilirim keskeye.
YanıtlaSilBenim yengem özelikle bayramlarda yapar ve üzerine tereyag gezdirir...
hmmm
Ellerine saglik canim.
Etlide cok degisik olmus..
Ellerine sağlık , keşkek bizimde bayram sabahları yediğimiz özel lezzetlerden birisidir , bizde et buğdayla pişer hatta eskiden bahçelerde bulunan odun ateşli fırınlara testilerde akşamdan sabah kadar yavaş yavaş pişer sabahın köründe fırından almak için giden teyzemin eteğini bırakmazdım :-) Testinin içinde uzun bir süre etler lime lime olan kadar dövülür üzerine tereyağlı salça eritilir. Ohh gecenin bu saatinde canım çekti:-))Sevgiler.
YanıtlaSilBen kolay keşkek yaparım, düdüklüde tavuklu.Sixinki de pratikmiş.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilnefisss.ellerine sağlık.
YanıtlaSilEline saglik olsun. İlk defa duydum bugday ve ustunde et. Harika gozukuyor..
YanıtlaSilSevgiler iyi gunler...