31 Ocak 2012

KEŞKEK


Keşkek yemeği, bir çok şehrin yöresel yemeği olduğu gibi, Sinop'luların da özel günlerin de yaptığı bir yemektir.İster tavuklu isterseniz bu şekilde yapabilirsiniz....

MALZEMELER:

2 su bardağı keşkeklik buğday ( akşamdan ıslatılmış)
2-3 çorba kaşığı tereyağ
tuz

ÜZERİ İÇİN:

300 gr. kuşbaşı et ( benimki dana eti )
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz

YAPILIŞI:

Öncelikle keşkeği için tencereye(ben düdüklü tencerede yaptım) tereyağını koyup kızartalım. İçerisine ıslanan buğdayları koyup buğdayın üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip zevkinize göre tuz ilave edip buğdaylar yumuşayana kadar pişirelim. Et için ayrı bir tencereye (onuda düdüklüde yaptım) et, soğan ve yağı koyup kavuralım. Kavrulan ete salçayı ekleyip 1-2 dk daha bekletip etinizin cinsine göre su miktarını ayarlayıp yumuşayana kadar pişirelim. En son tuzunu ilave edelim. Servis için önce keşkeği sonra üzerine eti koyup sıcak bir şekilde servis yapalım...




...AFİYET OLSUN...

18 yorum :

  1. Canım keşkeği çok severim ellerine
    sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ah şehrinaz ahh,nasılda canım çekti,ama biz tavuklu yaparız,etli hiç yemedim,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK ŞİMDİ NE GÜZEL YENİRDİ :)))

    YanıtlaSil
  4. Burda köylerde çok yapılır keşkek,annemde çok güzel yapar,nasıl severim anlatamam..
    Ellerine sağlık cnaım..

    YanıtlaSil
  5. Ben de senin gibi dövmeden robottan çekmeden yapıyorum.
    Bence kesinlikle çok daha güzel oluyor
    Ellerine emeğine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. bizde de çok sevilir annem çok güzel yapar:)çok severim.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. bizim yöremizin de yemeğidir keşkek bu şekilde eti üstünde servis yapmak farklı olmuş..ellerine sağlık..sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. nasılda çok severim canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık zahmetli bir o kadarda lezzetli bir yemektir emeğinize sağlık arkadaşın dediği gibi üstünde eti koymakta ayrı bir güzellik ama yinede içinde pişen şeklimi tercih ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  10. nefis olmus ellerine saglik canim
    :-)))

    sevgiler....

    YanıtlaSil
  11. Hımm, buğdaylar ezilmiyor yani? Ellerine sağlık Şehrinaz.

    YanıtlaSil
  12. Bizim düğünlerimizde baş yemektir fakat yapılışı biraz daha değişik.

    YanıtlaSil
  13. Bayilirim keskeye.
    Benim yengem özelikle bayramlarda yapar ve üzerine tereyag gezdirir...
    hmmm

    Ellerine saglik canim.
    Etlide cok degisik olmus..

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık , keşkek bizimde bayram sabahları yediğimiz özel lezzetlerden birisidir , bizde et buğdayla pişer hatta eskiden bahçelerde bulunan odun ateşli fırınlara testilerde akşamdan sabah kadar yavaş yavaş pişer sabahın köründe fırından almak için giden teyzemin eteğini bırakmazdım :-) Testinin içinde uzun bir süre etler lime lime olan kadar dövülür üzerine tereyağlı salça eritilir. Ohh gecenin bu saatinde canım çekti:-))Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Ben kolay keşkek yaparım, düdüklüde tavuklu.Sixinki de pratikmiş.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. Eline saglik olsun. İlk defa duydum bugday ve ustunde et. Harika gozukuyor..
    Sevgiler iyi gunler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...