11 Ekim 2011
KREPLİ PASTA
Krepli pasta ablamdan aldığım bir tarif.Benim severek yaptığım, misafirlerimin beğenerek yediği güzel bir lezzet.Sizlerinde mutlaka denemesini tavsiye ederim. Herkese sevgiler...
MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1,5 kahve fincanı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tahin
2 çorba kaşığı kakao
8 çorba kaşığı un
1,5 çay kaşığı karbonat
KREMASI:
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
125 gr labne peyniri
1 poşet krem şanti
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Öncelikle kreması için sütü bir tencereye alıp içerisine un ,nişasta ve şekeri koyup ocakta kaynatıyoruz. Kaynayan karışımı ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.Krepler için yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz. İçerisine diğer malzemeleri de koyup kek hamurundan biraz daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz.krep tavasını ısıtıp yarım kepçe kadar hamurumuzdan alıp tavanın ortasına koyarak kepçenin yardımıyla dağıtıp pişiriyoruz.Pişen krepleri ağzı kapaklı bir kaba koyup yumuşak kalmalarını sağlıyoruz.Bu işleme hamur bitene kadar devam ediyoruz.Diğer tarafta ılıyan kremaya labne peyniri, toz krem şanti ve vanilya koyup mikser yardımı ile çırpıyoruz.Kremayı kreplerin aralarına sürüp rulo sarıyoruz.Sardığımız krepleri ağzı kapaklı bir kaba dizip buzdolabında bir gece bekletiyoruz.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
mmmm:))nefisss bir sunum olmuş buu:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
muhabbet ve ddua ile...
Müthiş güzel görünüyor.
YanıtlaSilArasındaki kremasına bittim.
Ellerine sağlık cnaım.
Sevgiler.
gerçektende harika gözüküyor sanki krep değilde pandispanya gibi..
YanıtlaSilsevgiler
seval
harika bir görüntü..tadını tahmin edebiliyorum çok güzele benziyor.ellerine sağlık...
YanıtlaSilHarika görünüyor...
YanıtlaSilDeneyeceğim :)
Elinize sağlık.
sunum çok şık.çokta lazzetli görünüyor.elinize saglık.
YanıtlaSilAaaa çok değişik bir tarifmiş denenmeli listesine alıyorum,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilvayyyyy bu nefis bişey tam benlik ;) harika. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
tahin eklemesek olur mu
YanıtlaSilzira ben tahin yiyemem de :)
eline sağlık olsun
Elinize sağlık harika görünüyorlar bayıldım sevgiler...
YanıtlaSilCanım enfes bir görüntü ellerine sağlık izlemeye aldım seni bundan sonra sık görüşmek dileğiyle sevgi
YanıtlaSiller.
Değişik bir tarif,çok ta şık ellerine sağlık :)
YanıtlaSilmuhabbet sofrası arkadaşım tahin koymak istemiyorsan sıvıyağı 1-2 kaşık fazlalaştırabilirsin herkese sevgiler...
YanıtlaSilDaha önce denemedigim bir lezzet canim denemek isterim bunuda harika tariflerin var.. ellerine saglik
YanıtlaSilHarika! tam bizlik, mutlaka denemeliyim...Paylasim icin cok tesekkur ederim :))
YanıtlaSilarkadaşım tarifini aldım çook teşekkür ederim destegin için..sevgilerimle.
YanıtlaSilbu tarifini mutlaka denemek istiyorum çok değişik geldi bana, tadıda eminim güzeldir birgün yaparsam çaya davet ederim seni test edip onaylarsın..nasılsa bende ankara da oturuyorum, sevgiler..
YanıtlaSilellerinize sağlık, çok güzel görünüyor, ilk fırsatta deneyeceğim. bu arada ilginizi çekeceğini düşündüm, www.tuzvebiber.com sitesine ücretsiz üye olarak tariflerinizi paylaşıp, Money Puan kazanma şansı elde edebilirsiniz. sevgiler...
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel görünüyor...karbonat yerine aynı miktarda kabartma tozu kullanılabilir mi?
YanıtlaSilNe kadar güzel bir sunum tadıda bir o kadar güzeldir eminimm ellerinize sağlık
YanıtlaSiltadı muhteşem! iyi ki üşenmeyip denemişim bu tarifi! denemekten yana çekincesi olan insanlar varsa muhakkak denesinler!
YanıtlaSilblogumda da yer verdim. teşekkür ederim..
bayıldım ne güzel görüntü ve ne güzel bir lezzet...elinize sağlıkk mutlu günler
YanıtlaSilSelam, ellerinize saglik cok hos görünüyor tarifiniz,bir soum olacak siviyag türk kahvesi fincaniylami olacak, birde labne peynirinin burdaki (almanya)karsiligi nedir bilemiyorum acaba labneden ayri ne kullanilabilir? tesekkürler Selametle
YanıtlaSilcok teşekkur ederim gul hanım :) sıvıyağ turk kahvesi fincanı ile, almanya karsılıgının ne olduğunu bilmiyorum ama kullanmayabilirsiniz. benim kullanmadığım zamanlar oluyor...
YanıtlaSilSehrinaz Hanim labne. Yerine baska ne kullanabilirim
YanıtlaSilFatma hanim ben labne olmadigi zaman sadece krem santi kullaniyorum...
YanıtlaSilHarika bir lezzete benziyor, sunumu şahane görünüyor, eminim lezzet de öyledir. Elinize sağlık.
YanıtlaSilDenedim güzel oldu. Krepin içine krema ile birlikte çilekte koydum. Ama tarifteki krema krep için biraz fazla. Biraz daha az yapılabilir.
YanıtlaSilNefis nefis görünüyor. :Kaptım bu tarifi.
YanıtlaSilSevgiler
Merhaba tarifinizi iki defa denedim ama ikisindede kreplerim bir türlü olmadı kaldıramadım tavadan kaldırabildiklerim de yarıldılar neden böyle oldu acaba?siz de krep tavası mı kullandınız? Nasıl yapsam bilemedim tekrar denemek istiyorum da bilgilendirirseniz sevinirim.
YanıtlaSilşeker ve tahin olduğu için yoğun bir kavamı oluyor.. kısık ateşte yapın... ayrıca ben herturlu tava kullanıyorum.. şu aralar döküm tava ile yapıyorum.. inşallah bir sonraki denemeniz olur.. kolaylıklar diliyorum
Sil