21 Ağustos 2017

PİŞMANİYE TADINDA HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABIYE


Yapımı kolay ve yediğinizde pişmaniye tadı aldığınız bol hindistan cevizli bir kurabiye ;) 
(hamurunda kabartma tozu kullanılmıyor)



250 gr. Oda ısısında tereyağ,
1 çay bardağı sıvıyağ,
3 çorba kaşığı pudra şekeri,
1 su bardağı hindistan cevizi,
Un (hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak. Unu yavaş yavaş ekleyiniz)

Bu malzemeler bir kaseye alınıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hamurdan küçük parçalar alınıp şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 dereceli fırında beyaz olacak şekilde pişirilir. Ayrı bir kasede 
1 su bardağı pudra şekeri ve 1 su bardağı hindistan Cevizi 
karıştırılır. Fırından çıkan sıcak kurabiyeler bu karışıma bulanarak servis tabağına alınır.




AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok :

Yorum Gönderme

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...