30 Aralık 2015

NÜRGÜL'DE YEDİĞİMİZ NEFİS TATLI


Sevgili Nurgül'e gittiğimizde yapmıştı bu nefis tatlıyı.

MALZEMELER:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN:

1,5 su bardağı su
1/2 (yarım) su bardağı şeker

KREMASI İÇİN:

1 lt. Süt
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 poşet (kuru) krem şanti

KREMANIN ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN:

1 paket kakaolu bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kakao

YAPILIŞI:

Öncelikle şerbeti için şeker ve su bir tencereye alınıp 5 dakika kaynatılır ve ılımaya bırakılır.  Ayrı bir kasede kek için yumurta ve şeker bir kaba alınır. Mikser ile 2-3 dakika çırpılır. Diğer malzemeler içerisine eklenip spatula ile karıştırılarak yağlanmış dikdörtgen cam tepsiye dökülür.  175 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.  Fırından çıkarılıp ılıması beklenir ve şerbet üzerine dökülür (kek ve şerbet ılık olacak).  Kreması için ayrı bir tencereye süt, şeker ve un koyulup karıştırılarak kaynatılır. Ocaktan alınıp içerisine krem şanti eklenip mikser ile 1-2 dakika çırpılıp şerbetli kekin üzerine dökülür. Kakaolu bisküvi robota alınır. Tarçın ve kakao eklenip bisküvi toz haline gelene kadar çekilir. Kremanın üzerine dökülür. 1-2 saat dinlendirilip servis yapılır (isterseniz akşamdan yapıp buzdolabında muhafaza edip ertesini günü ikram edebilirsiniz)


AFİYET OLSUN







2 yorum :

  1. Merhaba, çok lezzetli gözüküyor, tepsinin büyüklüğünü öğrenebilirmiyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba... evet güzel br tarif.dikdörtgen borcam tepsi

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...