6 Ocak 2016

CEVİZLİ KURU KAYISI TATLISI



   Annemin yaptığı cevizli kuru kayısı. Yapımı kolay ve çok leziz... Mutlaka denenmeli :)

MALZEMELER:

35 adet kuru kayısı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Ceviz
Tarçın

YAPILIŞI:

  Kayısı yıkanır ve bir tencereye alınır. Üzerine su ve şeker koyulup kayısı yumuşayana kadar pişirilir (yarı açık ocakta kayısı dağılmadan pişirilir). Ayrı bir kasede ceviz ve tarçin (miktarı zevkinize göre ayarlayabilirsiniz) karıştırılır. Pişen ve soğuyan kayısıların kenar kısmı açılarak içerisine tarçınlı ceviz koyulup kapatılır. Servis kabına dizilir.

Not: 1-2 gün önce yapılıp streç geçirilerek bekletilebilir.



AFİYET OLSUN








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...