17 Kasım 2015

YEĞENİM AZRA'NIN 4 YAŞ 4 AY 4 GÜN PROGRAMI



Kardeşim Hilal'in kızı Azra'mız dün tam 4 yaş 4 ay 4 günlük oldu. Bu güne özel küçük bir program hazırladık. 


''amin alayı''

*Eskiden çocukların İlk Okula başladığı gün yapılan merasim.
*Osmanlılarda çocuğun yaşı 4 yıl 4 ay 4 gün olunca eğitime başlaması töreni. ''uludagsozluk.com''
“Bir insanın ömründe zekasının en açık olduğu gün 4 yaş, 4 ay, 4 ncü günüdür …(diye rivayetler vardır)
Hal böyle olunca o gün(4 yaş 4 ay 4ncü gün) Peygamber Efendimiz (s.a.v) Hazretlerine ilk inen 5 ayeti kerimeyi (ikra suresinin ilk 5 ayetini )o gün ,minik çocuğa telkin etmek,kelime kelime 5 ayeti okutmakta pek çok esrar vardır .Bunu tatbik eden çocukların Alim ve Salih birer insan olacakları ümit edilir.”denilmiştir.”


..misafirlerimiz için ikramlarımız...

YAŞPASTASI ve KURABİYESİ (4 YAŞ)
ETLİ PİLAV
SU BÖREĞİ
YOĞURTLU KEREVİZ
YEŞİL SALATA
PANCAR SALATASI



...misafirlere dağıtılmak üzere kokulu taş...


...PANCAR SALATASI...

MALZEMELER: 1 kilo kırmızı pancar, 3 adet yeşil ekşi elma, 1 su bardağı ince bulgur, 1 kase dereotu, 1 kase yeşil soğan, 1 kase maydanoz, 1 kase taze nane, 1 adet nar, nar ekşisi, zeytinyağ, limon suyu, tuz, ceviz YAPILIŞI:    Bulgur kapaklı bir kaba alınır ve üzerini geçecek kadar kaynar su koyulup 5 dakika ağzı kapalı olarak bekletilir.Pancar haşlanır ve küp doğranarak bulgura eklenir. Elma kabukları soyulup küp dogranıp ve eklenir. Nar ayıklanır ve eklenir. Yeşilliklerde ince doğranıp ilave edilir. Sos için (zevkinize göre) nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağ ve tuz karıştırılıp servise yakın salataya eklenir. Servis tabağına alıp üzerine dövülmüş ceviz serpilir.



...HERKESE SAĞLIKLI VE GÜZEL GÜNLER DİLİYORUM...




1 yorum :

  1. Merhabalar, duygulanarak paylaşımınızı okudum. Sizi tebrik ederim. İnşaallah kızınız istediğiniz gibi çok güzel bir şekilde yetişir. Mevlam sağlıklı, huzurlu uzun ömürler versin. Misafirlerinize ikram masanızda muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılarımla..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...