Safinaz ablanın tarifi ile pratik ve nefis bir börek :)
MALZEMELER:
3 adet yufka
200 ml. krema (bir kuçük kutu)
4 çorba kaşığı hindistan cevizi
Yarım su bardağı sıvıyağ
süt ve galeta unu (dışı için)
YAPILIŞI:
Öncelikle harcı için krema, hindistan cevizi ve sıvıyağ bir kaba alınıp karıştırılır. Yufkanın biri tezgaha serilip üzerine hazırladığımız harctan sürülür. Harc sürülen yufkanın üzerine ikinci yufka serilir. Üzerine harç surmeden 8 parçaya bölünür. Kenar kısmına iç malzemesi (safinaz abla kıymalı harç koymuştu. Siz istediğinizi kullanabilirsiniz. Peynirli, patatesli) koyulup kıvrılır. Diğer kalan bir yufkanında yarısına harç sürülüp diger yarısi üzerine kapatılır. yarım olduğu için dörde bölünüp yine aynı şekilde iç malzeme koyularak kıvrılır. Sarılan yufkalar önce süte batırılır ve daha sonra galeta ununa bulanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.
Not: börekleri sarıp dışını galeta ununa bulamadan dondurucuya koyabilirsiniz. Misafir gelmeden çıkarıp dışını galeta ununa bulayıp pişirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
farklı ve güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilSizi uzun süredir beğenerek takip ediyorum.Börek şahane olmuş ellerinize sağlık iyi geceler GÜL
YanıtlaSilHindistan vevizini börekte düşünemiyorum nasıl olur acaba damak tadımıza uyar mı bilmem😑😑
YanıtlaSilCok asiri tadini hissetmiyorsunuz. Mutlaka denemek lazim. Gercekten guzel bir lezzet
SilDeğişik bir börek...hindistan cevizini genellikle tatlı hamurişlerinde kjullanırız amagüzel olur diye düşünüyorum normal cevizi kullanıyoruz güzel oluyor buda güzel olur ,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTesekkurler
SilYapılış ve görünüş itibari ile kendine çekiyor. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilhttp://tekneden.blogspot.com.tr/