8 Mayıs 2015

ÇİLEKLİ TART


Çilek mevsimindeysek mutlaka tart yapılır ;) 

MALZEMELER:

100 gr. Oda ısısında tereyağ
2 yumurta
200 gr. Pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un

Kreması için:

2,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı şeker
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)

ÜZERİ İÇİN:

500 gr. çilek




Öncelikle tart hamuru için pudra şekeri ve kabartma tozu bir kaba alınır. Karıştırılıp ortası havuz şekilde açılır. Yumurta ve tereyağ eklenip karıştırılır. Un eklenip cok sert olmayacak bir hamur elde edilir. Hamur, merdane yardımı ile kullanacağımız kalıp büyüklüğünde açılır. Yağlı kağıt serilmiş kalıba (kelepçeli olabilir yada küçük yuvarlak cam tepsi olabilir) yerleştirilir. Hamurun üzerine kabarmaması için 5-6 yerine çatal batırılır veyine kabarmaması için hamurun üzerine yağlı kağıt serilip ağırlık yapması için nohut yada fasulye koyup 170 dereceli firinda kızarana kadar pişirilir. Kreması için 2,5 su bardağı süt, un, nişasta ve şeker bir tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşıp kaynatılır. Ocaktan alıp soğumaya bırakılır. Ayrı bir kabta şanti ve 1 su bardağı süt koyulaşana kadar mikser ile çırpılır. Şanti, soğuyan kremaya ilave edilip karıştırılır Ve pişen tartın uzerine dökülür. Kremanın üzeri çilek ile süslenip 1-2 saat dinlendirilip servis yapılır. 


AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...