22 Ekim 2015

KÜLBASTI


    Sinop'a gittiğimizde dayımın eşi Seval ablanin yaptığı KÜLBASTI

MALZEMELER:

1 kilo kuzu kuşbaşı et,
2 adet domates,
3 adet sivribiber,
2 adet kuru soğan,
2 diş sarımsak,
Tuz, karabiber
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağ

YAPILIŞI:

  Et bir kaba alınır. İçerisine soğan, domates, biber ve sarımsak küçük doğranıp eklenir. Tuz, karabiber , tereyağ ve su eklenip ısıya dayanıklı pişirme kabına alınır. 200 dereceli fırında arasıra karıştırarak etler yumuşayana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.



AFİYET OLSUN






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...