26 Ekim 2015

HUMUS (hatay yöresine ait bir lezzet)



  Tahin'li lezzetleri seviyorsanız nohut ve tahin karışımından yapılan bu lezzeti mutlaka deneyin :)  ANTAKYA'lı Aynur hanımın tarifi ile HUMUS

MALZEMELER:

2 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı tahin
2 diş dövülmüş sarımsak
1 adet limon suyu
Tuz

YAPILIŞI:

  Nohut robota alınıp (isterseniz nohutun kabuklarını temizleyebilirsiniz. Fotodaki temizlenmeden yapılmıştır. Nohut güzel haşlanırsa gerek kalmayabilir) pütür kalmayacak şekilde çekilir. İçerisine tahin, sarımsak , limon suyu ve tuz eklenip karıştırılır (limon suyunu zevkinize göre fazlalaştırabilirsiniz). Servis tabağına alınıp üzerine zeytinyağı dökülür. Domates, maydanoz, pulbiber ve zeytin ile suslenip servis yapılır.




AFİYET OLSUN






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...