19 Ekim 2015

KÖMBE (hatay yöresine ait)



Hatay'da özellikle bayramlarda yapılan ikramlarından birisi KÖMBE... Ramazan bayramını ablamda gecirince Aynur hanımın yaptığı hurmalı kömbenin tadına bakma şansımız oldu :)



MALZEMELER:

250 gr. tereyağ yada vita yağı
(Oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 (yarım) su bardağı sıvıyağ
1/2 (yarım) su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
1 çay kaşığı kömbe baharati
(Baharatçılarda bulabilirsiniz)
1 su bardağı hurma
(çekirdeği çıkarılmış kucuk doğranmış)
Yarım su bardağı ceviz içi
(Hafif iri çekilmiş)
Susam


YAPILIŞI:

Öncelikle içi için hurma ve ceviz bir kaba alınıp karıştırılır. Ayri bir yoğurma kabına tereyağı, şeker, süt ve sıvıyağ koyulup el ile karıştırılır. Kömbe baharatı, vanilya, kabartma tozu ve un (un yavaş yavaş koyulmalı) eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp el ile açılarak içerisine cevizli hurma koyulup kapatılır. Üzeri susama batırılıp kömbe kalıbına yada baska bir kalıpla şekil verilip yağli kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirilir.


AFİYET OLSUN







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...