30 Mayıs 2015

ÇİKOLATALI KURABİYE


Çikolatalı nefis bir kurabiye

MALZEMELER:

150 gr. Oda ısısında tereyağ
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı pekmez
2,5-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım çay kaşığı tarçın
200 gr. sütlü çikolata


YAPILIŞI:

Tereyağ ve şeker bir kaba alınıp karıştırılır. Yumurta, pekmez ve kuru malzemeler kabartma tozu, vanilya, tarçın ve un (un yavaş yavaş ilave edilmeli) eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Çikolata küçük küçük doğranıp hamura ilave edilerek hafif karıştırılır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde hamur alınıp şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırinda 15 dakika pişirilir. (İçi yumuşak bir kurabiye oluyor)

AFİYET OLSUN







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...