23 Haziran 2015

TRABZON'DA RUKİYE ABLANIN SOFRASI VE KAYGANA TARİFİ



İki günlük Trabzon ve Rize gezimizde sevgili Rukiye ablaya konuk olduk. Karadeniz kokan lezzetleri harikaydı ;) Menüde;

KARALAHANA ÇORBASI
BAMYA
KEŞKEK
BALIK
KARALAHANA SARMASI
KAYGANA
HAMSİKUŞU
KABAK TATLISI


KAYGANA

2 yumurta
3-4 dal taze soğan (ince doğranmış)
yarım bağ maydanoz (ince doğranmış)
2 su bardağı su
tuz
un
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI

Yumurta bir kaba alınıp çırpılır. İçerisine diger malzemeler eklenip (unu göz kararı kullanmışlar. Krep hamurundan biraz cıvık olacak) karıştırılır. Tavaya 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ koyulup, tavanızın büyüklüğünce hamurdan dökülür (krep gibi olacak ancak bu hamurda kabartma tozu olduğu için kabarabilir). Yarı kısık ateşte altı ve üzeri kızartılır.


HAMSİ KUŞU


ÇAMLIHEMŞİN-FIRTINA DERESİ


KUYMAK VE KAVURMA GELMEDEN FOTOLADIĞIM KAHVALTI  (RİZE) 


TRABZON-UZUNGÖL


BALIK KEYFİ


RİZE-ZİLKALE




TRABZON-AYASOFYA CAMİİ




HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR DİLİYORUM








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...