İki günlük Trabzon ve Rize gezimizde sevgili Rukiye ablaya konuk olduk. Karadeniz kokan lezzetleri harikaydı ;) Menüde;
KARALAHANA ÇORBASI
BAMYA
KEŞKEK
BALIK
KARALAHANA SARMASI
KAYGANA
HAMSİKUŞU
KABAK TATLISI
KAYGANA
2 yumurta
3-4 dal taze soğan (ince doğranmış)
yarım bağ maydanoz (ince doğranmış)
2 su bardağı su
tuz
un
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Yumurta bir kaba alınıp çırpılır. İçerisine diger malzemeler eklenip (unu göz kararı kullanmışlar. Krep hamurundan biraz cıvık olacak) karıştırılır. Tavaya 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ koyulup, tavanızın büyüklüğünce hamurdan dökülür (krep gibi olacak ancak bu hamurda kabartma tozu olduğu için kabarabilir). Yarı kısık ateşte altı ve üzeri kızartılır.
HAMSİ KUŞU
ÇAMLIHEMŞİN-FIRTINA DERESİ
KUYMAK VE KAVURMA GELMEDEN FOTOLADIĞIM KAHVALTI (RİZE)
TRABZON-UZUNGÖL
BALIK KEYFİ
RİZE-ZİLKALE
TRABZON-AYASOFYA CAMİİ
HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR DİLİYORUM
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder