5 Ocak 2015

KARADENİZ PİDESİ



Evde karadeniz pidesi yapmak isteyenler için tarifim ;)

MALZEMELER:

850 gr. Un
20 gr. yaşmaya (küçük paketlerin yarısı)
1 tatlı kaşığı dolusu şeker
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
2,5 su bardağı ılık su

ÜZERİ İÇİN:

6 adet yumurta
kaşar rendesi
tereyağ

YAPILIŞI:

   Hamuru için malzemeler bir kaba alınıp kulak memesi yumuşaklığında (bu kıvama gelmesi için su yada un ilave edebilirsiniz) bir hamur yoğrulur.. Hamurun üzeri örtülerek yarım saat mayalanmasi için bekletilir.. Mayalanan hamur 6 parcaya bölünür.. Her bir parça hamur, merdane yada oklava yardimi ile yarım cm. kalınlığında açılır.. Üzerine bolca kaşar rendesi serpilip kenar kısımları içe doğru kapatılır.. önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verilir.. Hafif kızarınca üzerine bir yumurta kırılıp tekrar fırına verilir.. yumurta pişince fırından çıkarılıp üzerine tereyağ parçalari koyularak sıcak servis yapılır..


AFİYET OLSUN






4 yorum :

  1. CANIM SEN ARTIK AŞTIN KENDİNİ
    MAŞALLAH SUBHANALLAH

    YanıtlaSil
  2. ben yemek isterim ama keşke birileri yapsada.ama iyleşince yaparım.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. ayy çok canım çekti.. trabzonda olsa da yesek
    elinize sağlık çok güzel olmuş.. bu da benim pide kıymalı ev pidesi tarifi

    YanıtlaSil
  4. bir Karadenizli olarak şuan aklım ruhum köyüme git mutlaka deneyeceğim evde yapmak hiç aklıma gelmedi

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...