27 Aralık 2014

ŞERİT PASTA


   Sevgili arkadaşım dilek yapmisti bu nefis pastayi.. tadı harikaydı. denemenizi tavsiye ederim.

PANDİSPAYA İÇİN MALZEME:

4 yumurta
4 türk kahve fincanı şeker
4 türk kahve fincanı un
1 türk kahve fincanı su
1/2 (yarim) paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pandispanya yapımı için yumurta ve şeker çırpılır. İçerisine diğer malzemeler karıştırılıp yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen tepsiye dökülüp 170 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirilir.. Pişen pandispanya sogutulup fotodaki gibi şeritler halinde kesilir..

ARA KREMASI İÇİN;  200 gr. bitter çikolata benmari usulu eritilir.. İçerisine 200 ml. sıvı krema eklenip karıştırılır. Ayrı bir kapta 1 su bardağı soğuk süt ile 1 poşet toz krem şanti çırpılır (hazirlanan çikolata ve krem şanti dolapta yarım saat dinlendirilir).  Pandispanyayi ıslatmak için 1 su bardağı suya 2-3 çorba kaşığı şeker koyulup şeker eriyene kadar karıştırılır.. şerit kesilen pandispanya önce şekerli su ile ıslatılıp sonra dolaptan çıkarılan şanti ve çikolata sürülüp fotodaki gibi kendi etrafinda rulo yapılır (butun şeritlere aynı işlem) .. uzerine ister pasta kreması ister krem şanti hazırlanıp surulur.. dilediğiniz şekilde suslenir..





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...