3 Kasım 2014

SALİHA'NIN HER ZAMANKİ GİBİ GÜZEL SOFRASI


Evvelki hafta gitmiştik Saliha'ya.. Ve yine bu güzel sofrası ile karşıladı bizleri..   
Herşey lezzetli ve harikaydı.. Ellerine sağlık arkadaşım.



..LAHANA SARMASI..


..LABNELİ TAVUKLU SALATA..

3 adet tavuk göğsü haşalanıp didilir.. 200 gr. labne peyniri..3 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı mayonez bir kaba alınıp karıştırılır.. Zevkinize göre tuz eklenir.. Bu karışım tavuğa eklenerek karıştırılır.. Servis tabağına alınıp üzerine yeşil soğan ve mısır ile servis yapılır..



..YOĞUTLU JÜLYEN SEBZE..

Havuç , kabak ve kırmızı biber jülyen doğranır.. Hafif sıvıyağda önce havuçlar sotelenir.. Daha sonra içerisine biber eklenip kavrulmaya devam edilir.. En son kabak eklenir ve biraz daha sotelenip ocaktan alınır.. Soğuyunca içerisine turşu, mısır , dereotu ve sarımsaklı yoğurt eklenerek karıştırılarak servis yapılır..




...PATATESLİ MANTAR..

Patatesler küp doğranıp kızartılır ve tepsiye alınır. Üzerine eşit miktarda çiğ olarak mantar çiğ olarak koyulur.. Üzerine çiğ krema dökülerk fırına verilir.. hafif kızarınca üzerine kaşar rendesi serpilip tekrar fırına verilir.. Üzeri kızarınca sıcak olarak servis yapılır..


..Rabia'nın yaptığı PIRASALI KİŞ...


..KARNIYARIK BÖREĞİ..
saliha iç malzemesinide karnıyarık içi şeklinde hazırlamış.. harç için 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı sıvıyağı karıştırmış.. iki yufkanın aralarını yağlayıp üst üste koymuş.. sigara böreği şeklinde 12 'ye bölmüş.. geniş kısmına iç malzemesinden koyup içe doğru sarmış.. tepsiye koyup üzerini bıçak ile kesmiş.. yumurta sarısı sürüp, biber ve domates koyurak pişirmis. 


..Şengül'ün yapıp getirdiği FELLAH KÖFTESİ..


...ÇOKOPRENS KURABİYE..


..İMAM SARIĞI..



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...