22 Eylül 2014

NİŞASTALI BÖREK





İnstagram arkadaşım Enise'nin tarifi ile NİŞASTALI harika bir börek.


MALZEMELER:


3 adet yufka
100 gr. tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
nişasta (arasına serpmek için)
1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)









YAPILIŞI:




Öncelikle tereyağ bir tavaya alınıp eritilir. İçerisine sıvıyağ eklenir. Yufkanın bir tanesi tezgaha serilir. Üzerine 2-3 çorba kaşığı yağ gezdirilir. Yağın üzerine 2-3 çorba kaşığı nişasta serpilir.Yufkanın bir tarafı (kesilmeden ay şekli olacak şekilde) diğer tarafa katlanır. Katlanan tarafın üzerinede yağ ve nişata serpilir. Düz olan kısma iç malzeme koyulup rulo şeklinde kıvrılır. Hamurdan istenilen uzunlukta parçalar kesilip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Kalan yağdan üzerlerine sürülür. Üzerine yumurta sarısıda sürülüp 175 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

(İc malzemeyi ben kiyma kullandim..isterseniz patates, peynir yada ispanak koyabilirsiniz)




AFİYET OLSUN



2 yorum :

  1. Şehrinaz ablacığım tarif çok güzelmiş, afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
  2. acaba nişasta börege gevreklik mi katıyor.ellerine saglık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...