MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 su bardağı şalgam suyu
mısır
turşu
kırmızı biber
dereotu
maydanoz
taze nane
limon
zeytinyağı
tuz
YAPILIŞI:
Bulgur yıkanıp tencereye alınır.. Üzerine şalgam suyu eklenip önce harlı ateşte daha sonra altını kısarak suyunu çekip bulgur yumuşayana kadar pişirilir.. Ocaktan alınıp soğutulur.. İçerisine doğranmış yeşillik, doğranmış kırmızı biber, doğranmış turşu , mısır ve zevkinize göre yağ ile limon eklenip karıştırılarak servis yapılır...
AFİYET OLSUN
AFİYET OLSUN
Hımm güzel fikir şehriye salatasıda aynı mantıkla yapılabilr:) ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilNasılsın canım,epeydir uğrayamadım.Ellerine sağlık harika bir görüntü.Bulgurlu lezzetleri çok severim,şalgam suyu ile hiç bulgur salatası yapmamıştım,ilk fırsatta deneyeceğim.Selam ve sevgilerimi bırakıyorum.
YanıtlaSil