Çilekli tart yapmanın tam zamanı :)
MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
75 gr. eritilmiş tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
KREMASI:
2,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
ÜZERİ İÇİN:
çilek
jöle
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker çırpılır. İçerisine diğer malzemeler eklenip karıştırılarak yağlanmış tart kalıbına dökülür (yapışma ihtimaline karşı, kalıbın orta kısmına yağlı kağıt serebilirsiniz).. 175 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.. Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeler bir tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir. Soğutulup içerisine toz şanti eklenerek çırpılır.. Krema pişen hamurun üzerine dökülür.. Üzerine istediğiniz şekil ve miktarda çilek koyulur.. Çileğin üzerine hazırlanan tart jöle dökülür (çabuk tüketecekseniz jöle kullanmayabilirsiniz.. Ben jöle yerine 1 su bardağı suyun içerisine 1 çorba kaşığı nişasta ve 2 çorba kaşığı şeker ekleyip karıştırarak kaynattım.. soğutup çileklerin üzerine döktüm)..
AFİYET OLSUN
Nefissss bir görüntü…
YanıtlaSilEllerine sağlık bayıldım resmen…
Afiyetler olsun kaldıysa bir dilim rica etsem :)
Sevgilerimi bıraktım...
Nefis gözüküyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilEline saglik olsun Sehrinazcim.. Cok severim ben bu lezzeti.. Hem pratik hem görentüsü cok guzel..
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil