17 Mart 2014

SEVDA'NIN SOFRASI



Uzun zamandır Sevdacığıma gitmek istiyorduk ve perşembe günü için haberleşip arkadaşlarla birlikte ikindi çayına gittik..Sofrası, lezzetleri ve sunumları harikaydı.. ellerine sağlık.. 



..perde pilavı..
(çok lezzetliydi)

hamuru için:

2 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
un

Malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Pilavı yapacağımız , ısıya dayanıklı derin bir kabı önce etilmemiş tereyağ ile yağlayıp kabukları soyulmuş bademler dizilir. Hamur kabın büyüklüğünde açılır (üstüne kapatılacak şekilde). Pilavı istediğiniz gibi yapıp (parça etli pilav yapıp koymuştu) hamuru koyduğumuz kabın içerisine yerleştirilir. Üzeri kapatılıp 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.




...kıymalı haşhaşlı börek..

iç malzemesi kavrulmuş kıyma ve soğan.. sararken yufkaların arasına tereyağ, sıvıyağ ve haşhaş karışımı sümüş..



..annesi nazire teyzenin yaptığı kuru patlıcan dolması..



.. yoğurtlu kabak..
(kabağı küçük küçük doğrayıp hafif kavurmuş)


...mevsim salata...


..çilekli yaş pasta..

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket nişasta (200 gr.)
1 paket kabartma tozu

Öncelikle yumurta beyazı şeker ile çırpılır. İçerisine yumurta sarıları eklenip çırpılır. Nişasta ve kabartma tozuda ilave edilip yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökülüp 180 dereli fırında kızarana kadar pişirilir.

kreması:

yarım lt. süt
7 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı un

Süt ,un, şeker karıştırılarak pişirlir ve soğumaya bırakılır. 2 poşet krem şanti ve 1 su bardağı süt çırpılıp soğuyan kremaya eklenir. Karıştırılıp, ikiye bölünen pandispanyanın arasına ve üzerine sürülür. (zevkinize göre arasına ve üzerine meyve ve çikolata ekleyebilirsiniz)





..hurma ve yine nazire teyzenin yaptığı..
..elmalı armut kurabiye..

250 gr. tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı (beyazı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
un

iç malzemesi:

5 elma rendesi
şeker
tarçın
ceviz

yapılışı:

Öncelikle elma rendelenip zevkinize göre şeker eklenerek ocakta suyu çekene kadar pişirilir. Soğutulup içerisine tarçın ve ceviz eklenir.. Hamuru için malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşakliğinda bir hamur elde edilir. Hamurdan parçalar alınıp, ortası açılarak elma harcı koyulur.Kapatılarak armut şekli verilir. Üzeri yumurta akına bulanıp tepsiye dizilir. İki tarafına karanfil saplanıp 160 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirilir..



..künefe..


..lohusa şerbeti..




HERKESE SEVGİLER






2 yorum :

  1. sevda hanımın ellerine sağlık canım.hepsi harika olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. herşey harika görünüyor canım..
    Sevda hanımın ellerine sağlık..
    bereketiniz eksik olmasın..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...