20 Mart 2014

SAĞLIKLI BİR KABAK SALATASI (PORSİYONLUK)





Kabak severler için gerçekten nefis bir tat... Hem sağlık hemde şık sunumu ile KABAK SALATASI :)

MALZEMELER:

4 adet buyuk boy kabak
1 adet havuç
1 avuç iri doğranmış ceviz içi
3-4 çorba kaşığı yoğurt
dereotu
un
zeytinyağı
üzeri için haşlanmış bir adet havuç
1 küçük sarımsak




YAPILIŞI:

  Üç adet kabak uzun şekilde (islim kebabı yaparken patlıcanları kestiğimiz şekilde) kesilir.. Kesilen kabaklar tuzlanıp una bulanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.180 dereceli fırında hafif kızarana kadar bekletilir.Kalan bir kabak ve havuç rendelenir.. Tavaya alınıp suyunu çekene kadar kavrulur ve soğutulur. İçerisine ceviz, dereotu, yoğurt,tuz ve sarımsak rendesi eklenip karıştırılır. Kabakların üç tanesi üst üste gelecek şekilde (islim kebabı yapar şekilde) koyulur. Ortasına yoğurtlu salata koyulup üç taraftan kabaklar kapatılır.. Üst tarafına havuç koyulup kürdan batırılır. Üzerine dereotu ve zeytinyağı gezdirilip servis yapılır..


(ben yağsız yaptım.. isterseniz kabakları fırına vermeden yağ gezdirebilirsiniz..Kabak ve havucuda yağ ile kavurabilirsiniz)




AFİYET OLSUN






5 yorum :

  1. kabak salatasını çok severim
    böyle çok değişik olmuş şık görünüyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Reyhanım kabak tam benlik ellerine sağlık çok severim çok

    YanıtlaSil
  3. Kabağın her halini çok seviyorum:)
    Nefiss görünüyor,ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  4. Şehrinazcım, nefis bir tarif.Hemen yapıyorum,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar, kabak salatanız harika görünüyor, üstelik çok güzel bir sunum ve sağlık dolu.. elinize sağlık fırsat bulduğumda bu şekliyle deneyeceğim inşallah, sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...