24 Şubat 2014

KARAMEL SOSLU KEK




Karamel tadını sevenlere harika bir lezzet :)

6 yumurta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
2 su bardağı süttozu

SOSU İÇİN:

1 su bardağı şeker
2 küçük paket sıvı krema

YAPILIŞI:

  Öncelikle süttozu ve un bir tavaya alınıp karıştırılarak hafif kavrulur. Kavrulan unlu karışım soğumaya bırakılır. Yumurta ve şeker karıştırma kabına alınıp 3-4 dakika çırpılır. İçerisine su ve sıvıyağ eklenip çırpılır.. Kavrulmuş süttozu ve un karışımı, kabartma tozu ve vanilya, ''elekten geçirilip'' karışıma ilave edilerek kaşık yardımı ile karıştırılır. Yağlanmış büyük dikdörtgen cam tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirilir.  Sosu için, şeker küçük bir tencereye alınıp eritilerek (çok yakmadan) karamelize kıvamına getilir..İçerisine kremalar eklenip (şeker sertleşecektir) şeker eriyene kadar kısık ateşte bekletilir. Kek dilimlenerek üzerine sıcak sos dökülür. Yarım saat dinlendirilip servis yapılır.

AFİYET OLSUN




HERKESE MUTLU BİR HAFTA DİLİYORUM





5 yorum :

  1. Bayılıyorum karamelli herşeye. Nefis görünüyor kek. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. offf.olsada yesem canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Nefis olmuş şehrinazcım.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık çok değişik harika bir kek bayıldım sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Bu tarife daha önce hiç rastlamadım mutlaka deneyeceğim .Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...