Karamel tadını sevenlere harika bir lezzet :)
6 yumurta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
2 su bardağı süttozu
SOSU İÇİN:
1 su bardağı şeker
2 küçük paket sıvı krema
YAPILIŞI:
Öncelikle süttozu ve un bir tavaya alınıp karıştırılarak hafif kavrulur. Kavrulan unlu karışım soğumaya bırakılır. Yumurta ve şeker karıştırma kabına alınıp 3-4 dakika çırpılır. İçerisine su ve sıvıyağ eklenip çırpılır.. Kavrulmuş süttozu ve un karışımı, kabartma tozu ve vanilya, ''elekten geçirilip'' karışıma ilave edilerek kaşık yardımı ile karıştırılır. Yağlanmış büyük dikdörtgen cam tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirilir. Sosu için, şeker küçük bir tencereye alınıp eritilerek (çok yakmadan) karamelize kıvamına getilir..İçerisine kremalar eklenip (şeker sertleşecektir) şeker eriyene kadar kısık ateşte bekletilir. Kek dilimlenerek üzerine sıcak sos dökülür. Yarım saat dinlendirilip servis yapılır.
AFİYET OLSUN
HERKESE MUTLU BİR HAFTA DİLİYORUM
Bayılıyorum karamelli herşeye. Nefis görünüyor kek. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilofff.olsada yesem canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilNefis olmuş şehrinazcım.Ellerine sağlık
YanıtlaSilElinize sağlık çok değişik harika bir kek bayıldım sevgiler...
YanıtlaSilBu tarife daha önce hiç rastlamadım mutlaka deneyeceğim .Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil