Sevgili yemek vakti arkadaşımdan tarifini aldığım güzel bir salata. Misafir sofrası içinde çok şık..
MALZEMELER:
yarım kilo brokoli
3 adet havuç
1 su bardağı tel şehriye
1 tatlı kaşığı hardal
2-3 dal dereotu
yarım kilo yoğurt
5-6 çorba kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
4-5 adet salatalık turşusu
yarım su bardağı mısır
YAPILIŞI:
Öncelikle brokoli tuzlu suda haşlanır yada buharda üzerine tuz ekleyip yumuşayana kadar pişirilir. Havuç rendelenip 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ ile kavrulur. Şehriye yine tuzlu suda haşlanıp süzülür. Yoğurt , mayonez ve rendelenmiş sarımsak karıştırılır. Brokoli çatalla ezilerek içerisine hardal ve 3-4 kaşık yoğurtlu karışım eklenip karıştırılır. Rendelenip kavrulmuş havuca doğranmış turşu ve yoğurtlu karışımdan 3-4 kaşık eklenip karıştırılır. Haşlanmış ve süzülmüş şehriyelere ise doğranmış dereotu, mısır ve yine yoğurt karışımı eklenip karıştırılır. Streç geçirilmiş hafif derin bir kaba sırası ile malzemeler koyulur.Bir gece yada 3-4 saat buzdolabında bekletilip ters çevrilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Havuçlu patatesli salataya benzemiş. Ellerine sağlık..Muharrem ayın kutlu olsun..
YanıtlaSilçok güzel görünüyor eline sağlık canım :)
YanıtlaSilŞık ve sağlık deposu bir salata olmuş canım,ellerine sağlık.Selam ve sevgiler:)
YanıtlaSilEllerine saglik sehrinaz nefis bir tat biz cok seviyoruz..
YanıtlaSil