10 Temmuz 2013

ŞEKERPARE


  Sıvıyağ ile yapabileceğiniz pratik bir şekerpare... ( yumuşak olmasını isterseniz sıvıyağ yerine 250 gr.tereyağ kullanabilirsiniz)


MALZEMELER:

1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
un
üzeri için fındık yada ceviz

ŞERBETİ:

3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker




YAPILIŞI:

  Malzemeler sırası ile bir kaba alınıp ,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir... Hamurdan küçük parçalar alınıp şekil verilerek tepsiye dizilir..Üzerine ceviz yada fındık koyulup, 175 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir... Şerbeti için malzemeler bir tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır... Şekerpare ve şerbet ılık olunca buluşturulup, 2-3 saat bekletilerek servis yapılır...



AFİYET OLSUN

7 yorum :

  1. Bayılırım şekerpareye nefissss gözüküyor...
    Ellerine sağlık...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık arkadaşım,hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
  3. gece gece nasılda canım çekti.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. bizim evde en sevilen tatlıdır,eline sağlık canım...

    YanıtlaSil
  5. sanırım kıtır kıtır oluyor degılmı canım :)
    ellerıne sağlık..
    hayırlı ramazanlar..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. nefis olmuş :)
    ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım mis gibi koktu:) bloğunu çok beğendim ve seni takibe aldım ;) bende beklerim sevgiler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...